Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Opitá žena viezla troch dospelých a päť detí, niektoré boli v kufri auta. Havarovali, hneď ako vyšli na ulicu
Zdielať na

Opitá žena viezla troch dospelých a päť detí, niektoré boli v kufri auta. Havarovali, hneď ako vyšli na ulicu

HORNÝ ZEMPLÍN / Cez prázdniny majú deti kopec zážitkov, ktoré potom v škole rozprávajú svojim spolužiakom. Päť detí, ktoré sa viezli v aute a podľa svedkov niektoré dokonca aj v batožinovom priestore, však na tento deň asi nebude spomínať v najlepšom. Skončili totiž v havarovanom aute pri koľajniciach, po ktorých o niekoľko minút prichádzal vlak. Auto šoférovala žena pod vplyvom alkoholu a bez vodičského preukazu. Za volantom navyše nesedela podnapitá prvýkrát.

Auto sa zastavilo len pár centimetrov od železničnej trate

Svedkovia nehody videli, ako z neho vystúpilo 5 malých detí. V aute sa tiež viezli traja dospelí. Tí mali byť vrátane vodičky pod vplyvom alkoholu. "Je mi to ľúto, nevypila som veľa, len pohár vína a tu som sa zošmykla, bohužiaľ," hovorí vodička. "Vodička bola na mieste podrobená dychovej skúške, ktorá bola pozitívna," informuje hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. 

Žena nám povedala, že smerovali do obce Kamienka. No havarovali, hneď ako vyšli na ulicu. Podľa miestnych obyvateľov boli dokonca niektoré deti v batožinovom priestore. Nezodpovedné správanie dospelých mohlo mať fatálne následky. Len pár minút po nehode tadiaľ prechádzal vlak. "Auto bolo bližšie ku koľajnici, keby neprišli hasiči, vlak by zobral auto," hovorí vodička.

Podľa polície žena nemá vodičské oprávnenie

Povedala nám tiež, že za volant si sadla pod vplyvom alkoholu už aj v minulosti. Keď ešte pridala informáciu, že auto, s ktorým havarovala jej vlastne nepatrí, smiech už neudržala. "Kamarátove, čo je na Domaši," hovorí vodička.

Päť malých detí prichýlila u seba doma miestna obyvateľka

Žena nám povedala, že pri pozeraní správ sa doteraz často pohoršovala nad opitými vodičmi.

Vyšetrovanie stále nie je ukončené

Polícia zatiaľ nameranú hodnotu alkoholu v dychu nezverejnila. Pracujú aj s verziou, že auto mohol šoférovať niekto z posádky. "Pri nehode nedošlo k zraneniu osôb, škoda na vozidle bola predbežne odhadnutá na 200,-Eur." informuje hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy