Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Štátny smútok pre Milana Lasicu vyhlásený nebude. Dohodli sa na tom koaliční partneri
Zdielať na

Štátny smútok pre Milana Lasicu vyhlásený nebude. Dohodli sa na tom koaliční partneri

BRATISLAVA / Po informácii o úmrtí legendárneho herca Milana Lasicu navrhla politická strana Sloboda a Solidarita vyhlásiť štátny smútok.

Vládni politici sa na Koaličnej rade dohodli, že štátny smútok po smrti Milana Lasicu vyhlásený nebude. V pondelok sa na tom dohodli lídri koaličných strán na Koaličnej rade. Štátny smútok navrhla strana SaS. "Osobnosť, akou bol Milan Lasica, ovplyvnila celé generácie. Jeho nezabudnuteľný humor a múdrosť nám budú v tomto uponáhľanom svete chýbať. Slovensku a kultúrnej scéne dal skutočne veľa. Považujem preto za dôležité, aby sme si z úcty a vďaky, uctili tohto velikána aj formou štátneho smútku,“ povedal predseda SaS Richard Sulík k návrhu.

Podľa predsedníčky poslaneckého klubu SaS Anny Zemanovej bude rodine ponúknutá možnosť štátneho pohrebu. Protokol Úradu vlády bude kontaktovať rodinu a ponúkne jej napríklad čestnú stráž, kondolenčnú knihu, či vyvesenie čiernej vlajky a podobne. Podľa Zemanovej je konečná forma poslednej rozlúčky v rukách pozostalých.

Pohreb herca Milana Lasicu by sa mal konať iba v rodinnom kruhu. Pre agentúru SITA to potvrdil výkonný riaditeľ Štúdia L+S Pavol Danišovič. Na otázku, či divadlo zorganizuje pietne podujatie, odpovedal, že sa musia najprv psychicky upokojiť, no určite ho plánujú. Konať by sa mohlo niekedy v auguste.

Dojímavé slová prezidentky 

"Keď zomrie niekto, kto sa nás svojím životom dotýkal, mám pocit, akoby sa na chvíľu zastavil čas a svet už nebude taký istý. Bude v ňom niečo významné chýbať," napísala na svojom oficiálnom profile na sociálnej sieti prezidentka Zuzana Čaputová s tým, že Milan Lasica mal nenapodobiteľný humor a esprit spojený s hlbokou ľudskou múdrosťou.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy