Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Neznámy strelec pri Prešove: Počet zranených mačiek každým dňom pribúda
Zdielať na

Neznámy strelec pri Prešove: Počet zranených mačiek každým dňom pribúda

PREŠOV / Neznámy páchateľ útočí na mačky vo Veľkom Šariši. Viaceré sa už kvôli nemu vrátili domov postrelené. Prípadov zranených mačiek stále pribúda.

Poslednou z postrelených mačiek na jednej ulici bola Papita. Domov sa vrátila zranená. Pod srsťou jej majitelia našli brok. Postrelená bola navyše už druhýkrát. V prvom prípade jej strelivo veterinár dokázal odstrániť. Tento jej však páchateľ trafil tak nešťastne, že vyberať ho by bolo veľké riziko. "Bolo by to veľmi komplikované, takže bude musieť s tým brokom žiť," povedala majiteľka postrelenej mačka pani Katarína. 

Podobne je na tom aj Frensis, ďalšia mačka, ktorú majú susedia o pár domov ďalej. S brokom v tele žije už takmer dva roky. Prvý prípad postrelenej mačky oznámili majitelia polícii. Na tejto ulici ich však bolo odvtedy brokovnicou zranených viac. Niektoré mačky dokonca zmizli bez stopy. "To bolo kvantum mačiek, ktoré zmizli a zhruba v jednom čase," uviedla majiteľka postrelených mačiek. "Druhý kocúr bol tak nešťastne postrelený že jeden brok mal v hlave a druhý pod lopatkou," povedala pani Katarína. Ranu s brokom mal postrelený kocúr priamo medzi očami. Zatiaľ iba dva z týchto mnohých prípadov majitelia oznámili polícii.

"V prípade z minulého roka sa páchateľa nepodarilo zistiť. V poslednom oznámenom skutku aktuálne prebieha šetrenie," uviedla hovorkyňa KR PZ Jana Ligdayová. "Podľa mňa normálny človek to nespraví, neviem čo je to za človeka," povedala pani Katarína. "Ja to skôr pripisujem tomu, že niekto má zábavku, robí si živý cieľ," dodala pani Mária. Za posledné dva roky bolo na tejto ulici vzduchovkou zranených už veľa mačiek. Páchateľ je stále neznámy. Majitelia ponúkajú za informácie o ňom aj finančnú odmenu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy