Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Stovky hrdzavých vrakov zmizli zo dňa na deň
Zdielať na

Stovky hrdzavých vrakov zmizli zo dňa na deň

UBĽA / Malebnú obec Ubľa roky hyzdili stovky starých áut. Vraky stáli v záhradách, pri ceste aj vo dvoroch. Starostka obce bola v koncoch. Kritickú situáciu riešila aj s políciou. Polovicu vrakov sa vďaka nej podarilo odstrániť. Teraz však zo dňa na deň záhadne všetky zmizli. Zistili sme, že mnohé z nich patrili mužovi, ktorý je držiteľom ešte ďalších vyše 300 áut.

Staré vraky boli prvým obrazom, ktorý vítal cestujúcich na vstupe do Schengenu. Vyše troch rokov bola nimi zaplavená inak krásna dedinka Ubľa.

"A to jednoducho boli porozbíjané, porozhadzované, hanba, fakt to bola hanba," hovorí miestna obyvateľka Svetlana.

Napríklad na odstavnej ploche pri hraninčom priechode boli staré ukrajinské autá na sebe priam nalepené.

Dnes tu už žiadne vraky nenájdete, zaparkované sú už len vozidlá cestujúcich. Zistili sme, že držiteľom viacerých z týchto vozidiel bol Slovák, dokonca miestny obyvateľ.

Marek tvrdí, že na začiatku išlo iba o niekoľko áut, no odišiel pracovať do zahraničia a biznis s prepisovaním áut sa vymkol spod kontroly. Zašlo to tak ďaleko, že dnes je držiteľom vyše troch stoviek cudzích vozidiel.

"Tak nikto to asi nesledoval a on si písal, písal písal na seba, dostával za to nejaké drobné, no a asi naňho sa obrátili, že musel pomôcť toto spratať," komentuje Svetlana.

Odstraňovanie vrakov prebiehalo v spolupráci s hraničnými policajtmi. Mladý muž tvrdí, že aj jemu po rokoch odľahlo: "Narobili sme sa, ja zranenia nejaké boli ale sme tie veci pobrali, popratali a je pokoj."

Ledabolo odparkované nepojazdné autá sú problémom vo viacerých obciach na Slovensku:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy