Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pomôžte objasniť tragickú nehodu, pri ktorej prišiel o život slovenský reprezentant
Zdielať na

Pomôžte objasniť tragickú nehodu, pri ktorej prišiel o život slovenský reprezentant

LEMEŠANY/PREŠOV / O vážnej dopravnej nehode na východnom Slovensku, pri ktorej prišiel o život mladý slovenský reprezentant v cyklistike Adrián Babič, sme písali pred pár dňami. Auto ho zrazilo počas tréningu. Skúsený a dlhoročný cyklista utrpel pri nehode ťažké zranenia, ktorým, žiaľ, na mieste podľahol. Polícia žiada o pomoc aj verejnosť. Hľadajú vodičov alebo akýchkoľvek iných svedkov tejto tragickej udalosti.

Život iba 24 - ročného Adriána vyhasol priamo na mieste nehody, kde sa zrazil s osobným vozidlom. Mladý vodič, ktorý ho zrazil a neskôr aj privolaní záchranári bojovali o jeho život, no bez úspechu. "Cyklista pri nehode utrpel ťažké zranenia, ktorým na mieste podľahol," informoval hovorca krajského riaditeľstva policajného zboru, Daniel Džobanik.

Na úseku, kde vyhasol život mladého, mimoriadne úspešného slovenského cyklistu, žiadal starosta Lemešian ešte pred pár rokmi zníženie rýchlosti z aktuálnej 90 na 50, no nepochodil. "Nebolo to akceptované z dôvodu, že štatisticky nie je tam vykázaná zvýšená nehodovosť a preto to orgán, ktorý sa k tomu vyjadroval, neakceptoval," konštatoval starosta Lemešian, Marek Bučko.

Miestni obyvatelia upozorňujú aj na nedostatočnú údržbu trávy pri ceste. V čase nehody bola vysoká viac ako jeden meter. Túto časť popri ceste pokosili, žiaľ, až po nehode. "Pokosiť bolo treba, malo byť kosené skôr," vyjadril sa jeden z vodičov. "Určite by bolo potrebné, aby sa frekvencia kosenia zvýšila," reagoval starosta Bučko. Čerstvo pokosená je už aj tráva na ostrovčeku, okolo ktorého prechádzajú autá pri výjazde na hlavnú cestu. Ešte pred pár dňami, v čase keď došlo k smrteľnej nehode, bola však tráva vo výške okien osobného auta. "Presné príčiny a okolnosti dopravnej nehody vyšetruje prešovský vyšetrovateľ, ktorý začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," povedal hovorca Džobanik.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy