Polojasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Dôvod pádu vojenskej stíhačky v Nitre je už známy, polícia ukončila vyšetrovanie
Zdielať na

Dôvod pádu vojenskej stíhačky v Nitre je už známy, polícia ukončila vyšetrovanie

NITRA / V prípade pádu vojenskej stíhačky polícia v Nitre ukončila vyšetrovanie. Mig 29 sa zrútil pri obci Nové Sady koncom septembra 2019. Pilot, ktorý letel zo základne v Sliači, sa krátko pred pádom stihol katapultovať.

Pád vojenskej stíhačky polícia riešila ako všeobecné ohrozenie. V prípade boli potrebné viaceré znalecké posudky, ale aj dokazovania, na ktorých vyšetrovateľ pracoval dlhé mesiace.

"Pri rozhodovaní prihliadal na znalecké dokazovanie, okolnosti spáchania činu a spolupôsobiace príčiny vzniku príčiny leteckej nehody," konštatovala hovorkyňa KR PZ v Nitre, Viktória Borloková. Vyšetrovanie bolo už pred časom ukončené a rozhodnuté, že nedošlo k naplneniu prečinu všeobecného ohrozenia. Nikto v prípade obvinený nebol. "Výsledky rozsiahleho dokazovania, preukazujú, že nejde o trestný čin, ale ide o skutok, ktorý by mohol byť prejednaný v disciplinárnom konaní," vysvetlila hovorkyňa Borloková. To znamená, že ak pilot vojenskej stíhačky pochybil môže byť potrestaný v rámci ozbrojených síl.

​MIG- 29 plne naložený muníciou, ako pri ostrom zásahu sa zrútil v lese Dubina počas cvičného letu stíhačiek. Sedel v ňom skúsený pilot. Stalo sa to koncom septembra 2019 v sobotu večer. Podľa už zverejnených informácií pád vojenskej stíhačky spôsobili viaceré okolnosti. Medzi ne patrí, počasie ale aj nedostatok a paliva. Pilot sa krátko pred pádom katapultoval a MIG- 29 sa následne zrútil v lese.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy