Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Poslanca Heráka vyšetrovali za zneužívanie maloletej aj v minulosti. Obvinený však nebol
Zdielať na

Poslanca Heráka vyšetrovali za zneužívanie maloletej aj v minulosti. Obvinený však nebol

BRATISLAVA / Po obvinení poslanca Národnej rady Jána Heráka zo sexuálneho zneužívania, polícia v Nitre hľadá ďalšie obete z táborov. Zriadila aj mailovú adresu, kde sa im môžu ozvať. Poslanec Herák mal podľa obvinení sexuálne zneužiť v tábore 14-ročné dievča. Ukázalo sa však, že aj v minulosti bol podozrivý z podobného činu.


Vyšetrovanie, v ktorom bol poslanec Ján Herák obvinený zo sexuálneho zneužitia 14-ročného dievčaťa stále pokračuje. Polícia, preveruje v tejto súvislosti aj iné podozrenia. Vyzýva, aj prípadné detské obete v táboroch, aby sa ozvali. Nemusí to byť iba v súvislosti s obvineným poslancom.

"Ak ste sa stali obeťou takéhoto konania, alebo ak máte vedomosť o iných obetiach, neváhajte a kontaktujte nás na e mailovej adrese: tabor@minv.sk,"
uvádza sa na facebookovej stránke nitrianskej polície.


V prípade poslanca, sa na povrch dostalo aj to, že už v minulosti čelil vyšetrovaniu za sexuálne zneužitie 16 ročného dievčaťa. Podľa medializovaných informácií sa to malo udiať vo vianočnom tábore v okrese Nové Zámky.



Prípad polícia vyšetrovala, no muža z tohto činu neobvinila. Potvrdila nám to aj prokuratúra. "Trestné stíhanie vo veci bolo zastavené uznesením vyšetrovateľa OR PZ Nové Zámky v decembri 2019," vyjadril sa  Jaroslav Maček, hovorca krajskej prokuratúry Nitra.


Ján Herák, sám vyrastal v detskom domove a pre takéto deti organizuje tábory. K zneužitiu 14-ročného dievčaťa, z čoho je obvinený, malo prísť minulý rok v lete počas takéhoto pobytu. Poslanec však vinu odmieta.

"Som pripravený poskytnúť maximálnu súčinnosť orgánom činným v trestnom konaní. Plne dôverujem týmto orgánom a verím, že očisteným môjho mena a preukázania mojej neviny zo skutku, ktorý sa mi kladie za vinu dokážem," vyhlásil na tlačovej besede Herák.


Ján Herák  už nie je členom poslaneckého klubu OľaNO. V Národnej rade, však zostáva, ako nezaradený poslanec.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy