Jasno
15°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Kajetán Kičura zostáva vo väzbe
Zdielať na

Kajetán Kičura zostáva vo väzbe

BANSKÁ BYSTRICA / Bývalý šéf Správy štátnych hmotných rezerv Kajetán Kičura zostáva vo väzbe. A to do 21. augusta tohto roku. Sudca Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici v piatok 28. mája rozhodoval o návrhu prokurátora na predĺženie väzby. Kičura je po podozrivých machináciách v štátnych hmotných rezervách obvinený z korupcie a legalizácie príjmu z trestnej činnosti.

Sudca Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici predĺžil väzbu u obvineného bývalého šéfa Správy štátnych hmotných rezerv SR Kajetána Kičuru do 21.augusta. Potvrdila to hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková s tým, že súd väzbu obvineného nenahradil dohľadom probačného a mediačného úradníka. „Rozhodnutie nie je právoplatné, nakoľko proti nemu podal obvinený sťažnosť. Sťažnosť proti dĺžke predĺženia väzby podal aj prokurátor," doplnila Kudjáková s tým, že o sťažnostiach rozhodne Najvyšší súd SR.

Polícia v rámci vyšetrovania prípadu s krycím názvom Rezervy vzniesla ešte 21. apríla 2020 voči bývalému šéfovi SŠHR SR obvinenia za obzvlášť závažný zločin prijímania úplatku a za obzvlášť závažný zločin legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Neskôr bol obvinený aj v rámci prípadu Rezerva II.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy