Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
AUTENTICKÉ VIDEO: Jozefa strhol rozbúrený prúd Hrona. Opísal nám momenty plné hrôzy
Zdielať na

AUTENTICKÉ VIDEO: Jozefa strhol rozbúrený prúd Hrona. Opísal nám momenty plné hrôzy

OKRES ZVOLEN / Takú bezmocnosť ešte nikdy nezažil. Toto nám povedal muž, ktorého zachraňovali hasiči zo zaplaveného auta. Na ceste medzi Budčou a Ostrou Lúkou ho strhol silný prúd Hrona, ktorý sa vylial z koryta. Po záchrannej akcii bol podchladený, po prepustení z nemocnice sa s nami stretol a opísal osudné minúty.

​"Prvýkrát v živote som zažil bezmocnosť, vkúril som do toho a už som sa cítil ako na člne, ale bez pádla," povedal Jozef, zachránený vodič auta. Voda ho prekvapila, keď cestoval do práce. Hron sa vylial a stiahol auto, ktoré prechádzalo po ceste. "To bolo vyliate všade, videl som ako to stúpa každú chvíľu. Chcel som vystúpiť, ale ten prúd bol veľký," prezradil Jozef. Ako nám povedal, je dobrý plavec, no doplávať k brehu sa neodvážil. "Rozmýšľal som nad tým, ale uvedomil som si, že by som nedoplával," vyjadril sa Jozef.

Našťastie, mal pri sebe telefón a kým sa vypol, stihol zavolať hasičom. Tí sa k nemu ale dlho nevedeli dostať, cesta bola zaplavená a zásah vrtuľníkom vyhodnotili ako príliš riskantný. Našťastie, boli neďaleko hasiči z Humenného s plávajúcim transportérom. "Keď bolo vody už nad prsia, už som uvažoval, že vyleziem na strechu," povedal Jozef.

Záchranári ho odviezli do nemocnice. Jeho telesná teplota bola v tom čase 31,4 stupňa. Stretli sme sa pár dní po tomto zážitku, pán Jozef je už späť v práci. Vraví, že pri ňom stáli všetci anjeli strážni a dokáže už aj žartovať. "Prvýkrát som sa viezol na tanku," zasmial sa Jozef. Dúfa, že s hasičmi, ktorí ho zachránili, sa mu podarí stretnúť aj osobne. "Chlapi, veľmi pekne ďakujem, bodaj by ste mali takýchto zásahov, čo najmenej. Dúfam, že tento bol posledný," dodal Jozef.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy