Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
V prípade údajného uniknutého záznamu z NAKA, ktorý zverejnila TV JOJ, je vedené trestné konanie
Zdielať na

V prípade údajného uniknutého záznamu z NAKA, ktorý zverejnila TV JOJ, je vedené trestné konanie

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Údajne úradný záznam vyhotovený pre potreby ministra vnútra Romana Mikulca o možných prepojeniach vedenia NAKA na trestné stíhaných policajných funkcionárov preveruje inšpekcia ministerstva vnútra.

TV JOJ dokument, ktorý koloval medzi viacerými redakciami zverejnila koncom minulého roka.

O spísané informácie o podozrivých prepojeniach aktuálneho vedenia na stíhaných funkcionárov sa zaujímal aj samotný minister vnútra, ktorý o relevantnosti uvádzaných informácii už vtedy vážne pochyboval. 

Rovnako sa k záznamu vyjadril pre TV JOJ aj vtedajší šéf NAKA Branislav Zurian, či prvá viceprezidentka Jana Maškárová. Aktuálne podľa informácii ministerstva vnútra je v uvedenom prípade vedené trestné konanie pre ohováranie. Uvádza sa v stanovisku, ktoré redakcii TV JOJ zaslalo komunikačné oddelenie MV SR: "V súvislosti s uvedeným dokumentom Úrad inšpekčnej služby vedie trestné konanie pre podozrenie zo spáchania trestného činu ohovárania. Vzhľadom na štádium konania a nebezpečenstvo jeho zmarenia alebo sťaženia, nie je v súčasnosti možné poskytnúť žiadne konkrétnejšie informácie."

Súvisiace články

Najčítanejšie správy