Jasno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
FOTO: Silný prúd odnášal vodičku niekoľko metrov. Z ľadovej vody ju zachraňovali hasiči
Zdielať na

FOTO: Silný prúd odnášal vodičku niekoľko metrov. Z ľadovej vody ju zachraňovali hasiči

VOZNICA / V potoku v obci Voznica pri Žarnovici uviazlo auto so 78-ročnou vodičkou. Podľa polície zišlo z mosta a silný prúd rozvodneného potoka ho niesol desiatky metrov.

Bol to boj s časom. Na záberoch vidieť skutočný zásah hasičov vo Voznici. Z auta vyslobodzovali 78 ročnú dôchodkyňu, ktorá uviazla v ľadovej vode. Navyše hrozilo, že auto strhne silný prúd ešte ďalej.

"Keby sa to auto prevrátilo, tak ju nezachráni už nikto," povedal dobrovoľný hasič Milan Gunda.

Auto spadlo do vody  a plávalo desiatky metrov. "Po príchode na miesto hliadka skutočne spozorovala v miestnom potoku vozidlo, v ktorom bola zaseknutá staršia pani. Okamžite tak privolali pomoc ďalších záchranných zložiek," uviedla policajná hovorkyňa Petra Kováčiková.

Malé auto unášal silný prúd, doslova plávalo na hladine, dostalo sa aj popod most, až kým sa ho nepodarilo zaistiť. "Keby bolo plávalo ďalej dostane sa až do Hrona," zhodnotil dobrovoľný hasič Gunda.



Zaistili ho aby sa ďalej nehýbalo a neprevrátilo, aby tam nenatieklo ešte viac vody. Hasiči istení lanami, s potrebnou technikou zliezli k autu a k uväznenej dôchodkyni sa dostali cez bočné okno.Bezpečne ju vytiahli na cestu kde sa jej ujali záchranári. "Po jej vyslobodení ju záchranári ošetrili a so zranenou rukou pri vedomí ju transportovali do nemocnice," vysvetlila hovorkyňa operačného strediska Alena Krčová.

​Podobný zásah s rovnako šťastným koncom zažili aj zvolenskí hasiči. V utorok sme vám ukázali autentické zábery, na ktorých vidieť záchranu muža pri Ostrej Lúke. Jeho auto odniesol prúd vyliateho Hrona stovky metrov od cesty. Zásah vrtuľníkom vyhodnotili ako príliš riskantný a preto za ním išli hasiči na plávajúcom transportéri. Muž bol podchladený, asi hodinu sedel v studenej vode, ktorá mu siahala vyše pása.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy