Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Obrovský chaos vo vakcinačnom centre: Desiatky ľudí, ktorí prišli ako sprievod, obišli naprázdno
Zdielať na

Obrovský chaos vo vakcinačnom centre: Desiatky ľudí, ktorí prišli ako sprievod, obišli naprázdno

POPRAD / Od soboty platí, že neregistrovaný sprievod seniora nad 70 rokov na očkovanie, vakcínu nedostane. Ľudia sa podľa nových pravidiel musia prihlásiť cez formulár na stránke korona.gov.sk. Mnohí o týchto zmenách zo strany ministerstva vôbec netušili a aj preto vznikol v popradskom vakcinačnom centre poriadny chaos.

"Večer sa niečo povie a ráno sa to zmení, tak kto si to má toto stíhať všímať," povedala Viera, sprievod seniora na očkovanie. V popradskom vakcinačnom centre vznikol problém hneď po jeho otvorení o 8-mej ráno, pretože desiatky ľudí, ktorí sprevádzali seniorov na očkovanie sa k vakcíne nedostali. "Sprievod, ktorý nebol spárovaný, tak pre neho nie je, žiaľ, vakcína," vyjadril sa Jozef Tekáč, vedúci odboru zdravotníctva PSK. Mnohým ľudom v sobotu museli pracovníci vakcinačného centra počas celého dňa vysvetľovať, že ak nemajú pridelený termín identický s termínom osoby, ktorú sprevádzajú, nárok na vakcínu nemajú.

"V predstihu sme informovali, že neregistrovaný sprievod nebude zaočkovaný s platnosťou od dnešného dňa, teda soboty 8.mája. Pre ľudí, ktorým bol pridelený termín od dátumu 6.máj platí, že sprievodná osoba musí byť registrovaná v systéme a musí sa vedieť preukázať SMS správou," uviedla hovorkyňa MZ SR Zuzana Eliášová. "My sme si nevšimli, že to od 6. mája zmenili, predtým sme mohli ísť bez prihlásenia a teraz je to inak," povedala Beáta, sprievod seniora na očkovanie.

Mladý muž sprevádzal na očkovanie svojho strýka, podla jeho slov sa riadil pokynmi z oficiálnej stránky. Tam sa aj registroval, ale, žiaľ, ani on vakcínu nedostane, lebo systém ho vyhodnotil ako nezaregistrovaného. "Riadil som sa podľa stránky korona.gov, ale, žiaľ, vyzerá to tak, že vakcínu nedostanem, som z toho zmätený," vyjadril sa muž, ktorý sprevádzal seniora na očkovanie. "My tu máme tri skupiny sprievodcov dnes. Tí, ktorí vakcínu dostali, ti ktorí dostanú zajtra, ale, žiaľ, niektorých sme museli poslať domov, lebo systém ich nezaznamenal," ozrejmil Peter Marko, lekár vo vakcinačnom centre.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy