Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Na NAKA vypovedal predseda parlamentu Boris Kollár
Zdielať na

Na NAKA vypovedal predseda parlamentu Boris Kollár

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Podľa informácii TV JOJ prišiel predseda parlamentu Boris Kollár pred 9. hodinou ráno do budovy Prezídia policajného zboru. Svoju prítomnosť Kollár potvrdil TV JOJ.

Boris Kollár prišiel, aby sa podrobil výsluchu pred vyšetrovateľmi Národnej kriminálne agentúry. Výpoveď mala súvisieť s prípadom Čistý deň.

Podľa informácii TV JOJ Národná kriminálna agentúra ráno, 7.mája, zrealizovala výsluch predsedu parlamentu Borisa Kollára. Ten v prípade Očistec má figurovať ako svedok a poškodený. Ranné vypočúvanie Kollára súviselo s mediálne známym prípadom galantského resocializačného centra Čistý deň. Kollár do budovy prezídia PZ pravdepodobne prišiel bočným vchodom, cez ktorý privážajú na výsluchy otvorené eskorty obvinených. Vjazd používajú aj vládne limuzíny, keď na policajné úkony vyšetrovatelia predvolávajú najvyšších ústavných činiteľov. Kollár účasť na výsluchu pre TV JOJ potvrdil s tým, že v prípade je poškodený a okre neho bol prítomný na výsluchu aj jeden obhajca obvinených.

NAKA preveruje aké informácie z vyšetrovania prípadu Čistý deň z vedenia polície prenikali k nitrianskemu podnikateľovi Norbertovi Bödörovi, ktorý sa o prípad resocializačného zariadenia zaujímal. Čistý deň je kauza zariadenia, ktoré čelilo vážnym podozreniam zneužívania zverencov pracovníkmi zariadenia. Kollár si s jednou z neplnoletých zverenkýň cez sociálnu sieť dohadoval sexuálne stretnutie. Komunikáciu verejne priznal. V tom čase ešte nebol vo funkcii predsedu parlamentu. "Bol som ráno na výsluchu NAKA v prípade Očistec nakoľko som v tej kauze poškodený," potvrdil pre TV JOJ predseda parlamentu Boris Kollár. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy