Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Slovenské strediská zažívajú nevídanú situáciu. Okrem toho, že spúšťajú letnú prevádzku, ešte stále trvá aj tá zimná
Zdielať na

Slovenské strediská zažívajú nevídanú situáciu. Okrem toho, že spúšťajú letnú prevádzku, ešte stále trvá aj tá zimná

VYSOKÉ TATRY / Najväčšie slovenské strediská zažívajú nevídanú situáciu. Okrem toho, že spúšťajú letnú prevádzku, ešte stále trvá aj tá zimná. Od dnešného dňa už môžu fungovať aj kabínové lanovky. Kým v Jasnej to išlo bez problémov, v Tatranskej Lomnici si budú musieť turisti počkať.

V Tatranskej Lomnici sa avizovaný návrat kabínových lanoviek do terénu odkladá na piatok. A tentokrát za to môže počasie. "V tomto prípade je tým pánom príroda, presnejšie počasie," komentoval zmenu hovorca tatranských stredísk, Marián Galajda. "My sa tak tešíme, že to spustia, my sme čakali, že už aj dnes, ale tak bohužiaľ," reagovala turistka v Tatranskej Lomnici. Vďaka kabínkam sa turisti čoskoro dostanú na štart, na skalnaté pleso a po veľmi dlhej dobe aj na Lomničák. " Je to tých 126 dní odkedy tam mohol ísť turista," konštatoval Marián Galajda.

A ešte jeden paradox, aký v tomto stredisku nebol. Na konci týždňa sa teda spusti letná prevádzka a zároveň májová lyžovačka v ikonickom Lomnickom sedle
"Táto lyžovačka bude šťavnatou čerešničkou na torte diétnej lyžiarskej sezóny," uzavrel Galajda. 

V lyžiarskom stredisku Jasná kabínkové lanovky spustili

Po 123 dňoch v našom najväčšom lyžiarskom stredisku v Jasnej konečne spustili kabínkové lanovky. Avšak v lanovke mohol byť iba jeden človek alebo členovia jednej domácnosti. Kabínkovými lanovkami ste sa mohli dostať až na Chopok. "Funguje spojenie Horehronia aj Liptova. Dokopy fungujú tri kabinkove lanovky a jeden vláčik," uviedol Jiří Trumpeš, vedúci manažér strediska Jasná v Nízkych Tatrách. Lyžiarska sezóna ešte nekončí. "Do 9.maja určite premávame v stredisku uvidíme podľa podmienok, či má zmysel sezónu viesť ďalej," uzavrel manažér Trumpeš. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy