Skoro jasno
17°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Obvinili siedmich policajtov z kupliarstva v erotickom salóne
Zdielať na

Obvinili siedmich policajtov z kupliarstva v erotickom salóne

Zdroj: RodrigoFavera/ilustračné

Tí sa od júna minulého roku mali obohatiť o minimálne 30.000 eur

Ide o prípady kupliarstva v erotickom salóne v Senci. Ako priblížila prokurátorka Eva Mišíková z Generálnej prokuratúry, obvinení policajti tam vykonávali tzv. ochranu žien v čase, keď poskytovali sexuálne služby zákazníkom, a asistovali aj pri eskorte prostitútok. Odmeňovaní boli hneď po "službe". Ženám z peňazí zostávalo 40 percent, ostatné peniaze odovzdávali barmanom, ktorí z nich vyplácali policajtom-ochrankárom odmeny.

Preukázalo sa, že túto činnosť vykonávali najmenej jeden rok, spresnila Mišíková. "Ide o páchanie trestného činu dlhšiu dobu, čo považujeme v zmysle trestného zákona za závažnejší spôsob konania," uviedla s tým, že prebehne ďalšie dokazovanie, či sa tak dialo dlhšie.

Po dvoch mesiacoch desiatich z nich polícia zadržala 18. júna, jedenásty bol v čase zásahu na riadnej dovolenke a nachádza sa v zahraničí. Polícia ho plánuje zadržať po návrate na Slovensko, ostatní sú od soboty 20. júna vo vyšetrovacej väzbe. Okrem toho, že obvinení policajti prídu o prácu, všetkým hrozí sedem- až 12-ročné väzenie, informoval dnes prezident PZ Ján Packa. Obvinení policajti sú aj služobne starší, aj mladší, dodal.

"Postupne preverujeme ich spôsobilosť, aj spôsobilosť vedúcich pracovníkov," uviedol policajný prezident na margo špeciálnych jednotiek. Podotkol, že k výmene na poste ich veliteľa došlo minulý rok a jedným z dôvodov bolo, že "nie celkom dobre zvládal svoje mužstvo". Podľa Packu je to príklad toho, že sa snažia "dočistiť" špeciálne jednotky.

Ako doplnil generálny prokurátor Dobroslav Trnka, v posledných fázach policajnej akcie, tesne pred zadržaním, sa polícia opätovne dostala do problémov, pretože došlo k úniku informácií, ktoré čiastočne viedli k zmareniu niektorých úkonov pri vykonávaní domových prehliadok. Tých policajti zrealizovali 12 a ďalších sedem bolo nebytových.

Zdielať na

Najčítanejšie správy