Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Mala záujem o zvieratko v útulku, no ten sa prestal ozývať. S rovnakou skúsenosťou sa podelili viacerí
Zdielať na

Mala záujem o zvieratko v útulku, no ten sa prestal ozývať. S rovnakou skúsenosťou sa podelili viacerí

ŠVÁBOVCE / Zvierací útulok na Slovensku má právo odmietnuť záujemcu o zvieratko, ak nesplní adopčné podmienky. Lenže žena, ktorá sa na nás obrátila, ani nedostala šancu na začatie adopcie. Útulok vo Švábovciach si ju na sociálnej sieti zablokoval a ona dodnes nevie prečo.

Záujemkyňa sa tešila na kocúrika, ktorého si so synom vyhliadla v útulku. Keď odchádzali dostali pokyny ako postupovať. Napísať mali na stránku, po ktorom mali dostať dotazník, no to sa neudialo.

"Oni nám žiaden dotazník neposlali a tie správy si len čítali a vôbec na ne neodpovedali," povedala záujemkyňa o zvieratko.

Po niekoľkých neúspešných telefonátoch sa do útulku nakoniec dovolala.

"Povedali nám, že osoba, ktorá rieši adopcie je zaneprázdnená ale že sa nám určite ozve," objasnila.

Z útulku sa neozvali, a tak žena svoju skúsenosť zverejnila na sociálnej sieti, kde zistila, že nie je sama. "Tam sa ozvalo kopec ľudí, že malo negatívnu skúsenosť, že ich ignorujú, neodpisujú alebo zablokujú," podelila sa o skúsenosť záujemkyňa.

Postup ženu nepríjemne prekvapil, keďže má doma totiž viac psíkov z rôznych útulkov a rôznych častí Slovenska. "Nikdy sme nezažili, že by takto s nami komunikovali," uviedla žena.

O probléme už vedia aj na obecnom úrade v Švábovciach, kde ich kontaktovalo viacero ľudí s prosbou o pomoc. "Že sa nemôžu dopracovať k svojmu zvieratku, napriek tomu, že si ho boli pozrieť. Napríklad, že sa nevedia skontaktovať s majiteľmi, nevedia sa cez facebook s nimi skontaktovať. Nevieme im poradiť ani pomôcť, pretože tento útulok nie je náš,"  dodala záujemkyňa.

Majiteľka útulku nás pustila do svojich priestorov. Zvieratká majú ukážkové podmienky pre život. V kotercoch sa netlačia, všade je čisto a mačičky majú nadštandartný luxus. Na stránke sme našli aj informácie o adopciach. Psíky išli napríklad do Rakúska, Nemecka či Bratislavy, no táto žena nedostala ani šancu o svoje zvieratko, a to len od útulku býva len niekoľko kilometrov.

"Ten dotazník nám neposlali, takže nemali si nás na základe čoho overiť. Nedali nám tú šancu si to zvieratko adoptovať," skonštatovala nádejná majiteľka zvieratka.

Majiteľka odmietla hovoriť na kameru a na otázky prečo sa adopčný proces ani nezačne a ľudia tak nedostanú dotazníky a sú zablokovaní, odpovedať odmietla a neskôr odoslala stanovisko: "Adopčný proces prebieha za interných podmienok. Adopcie sa vybavujú postupne v rámci časových možností."

Súvisiace články

Najčítanejšie správy