Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Matovič pre neregistrovanú vakcínu dourážal naše vedecké špičky: Premiér ale stojí verne za ním
Zdielať na

Matovič pre neregistrovanú vakcínu dourážal naše vedecké špičky: Premiér ale stojí verne za ním

BRATISLAVA / Premiér Eduard Heger v sobotu zareagoval na cestovateľské chúťky dnes už ministra financií Igora Matoviča pre Sputnik. Napriek tomu, že Matovič už stihol pre neregistrovanú vakcínu dourážať naše vedecké špičky a ponížiť našu diplomaciu svojvoľnými výletmi, Heger si za straníckym šéfom stojí.

"Ten človek, ktorý rokovanie začal, by ho mal aj dokončiť," vyjadril sa premiér Eduard Heger. Mnoho ľudí už dlhé týždne čaká na očkovanie, no vakcíny, ktoré sú na trhu, nie sú každému po chuti, a tak novopečený premiér Eduard Heger obhajuje dobrodružné lety ministra financií Igora Matoviča. Pre Sputnik, ktorý vyvolal mnohé vášne a aj diplomatickú roztržku vo vnútri vlády, keďže Matovič, hoci už len v pozícii financmajstra, ignoruje naše ministerstvo zahraničných vecí. Čo si v poslednej dobe dovolil len Andrej Danko. Premiér však dal Matovičovi oficiálne zelenú.


"Je to neštandardné, aby takúto cestu neschválila vláda a nebola koordinovaná s ministerstvom zahraničných vecí. Buď minister financií Igor Matovič nerozumie celkom protokolu, alebo to robí úmyselne," skonštatoval politológ Pavol Baboš. "Išlo o to, aby sme ten Sputnik dotiahli do úspešného konca, pretože tu máme naozaj nezanedbateľnú časť populácie, ktorá sa ničím iným nezaočkuje. Ak chceme zabezpečiť kolektívnu imunitu pre všetkých, tak toto nemôžeme opomenúť," povedal Heger. "Myslím si, že Igor Matovič by sa mal venovať predovšetkým svojim povinnostiam ministra financií," zhodnotil bývalý minister financií Ivan Mikloš.

Premiér v sobotu zmierňoval Matovičovu nevyberanú kritiku voči našim štátnym inštitúciám, ktoré mali Sputnik hodnotiť. Matovič sa totiž dohodol s Viktorom Orbánom, že Sputnik pre nás posúdia Maďari, hoci v tamojších médiách sa objavili podozrenia, že schválenie ruskej vakcíny bolo kontroverzné a v súvislosti s nedostatkom informácií tamojšia lekárska komora vyhlásila, že očkovanie Sputnikom nemôže s čistým svedomím odobriť. "Ja som vďačný, že máme na Slovensku kvalitných odborníkov, sú to ľudia, ktorí precestovali svet. Mnohým krajinám pomohli a dnes títo ľudia nám pomáhajú v boji s pandémiou," dodal Heger. O výsledkoch maďarskej misie budú ministri zdravotníctva a financií podľa Hegera informovať v najbližších dňoch.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy