Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Aj keď už je v kalendári jar, po veľkonočných sviatkoch bude na niektorých miestach snežiť
Zdielať na

Aj keď už je v kalendári jar, po veľkonočných sviatkoch bude na niektorých miestach snežiť

Archívna reportáž: Najlepšie počasie 4.apríla 2021

BRATISLAVA / Po studenom ráne, keď teplota na celom Slovensku poklesla pod nulu, máme síce slnečný, ale pomerne chladný aprílový deň. Maximum teploty dosiahne od 8 na severe po 18°C na juhu.

Situácia sa ale bude meniť a prinesie zaujímavé počasie. Cez naše územie  bude v noci na utorok postupovať studený front ďalej na východ. Prinesie veľa oblakov  a aj zrážok, ktoré sa aj v nížinách Slovenska nad ránom budú meniť z dažďa na sneh.

Mokrá snehová pokrývka, aj keď nie veľká, by nás nemala prekvapiť ani v okolí Piešťan, Nitry, či Galanty. Na východe Slovenska sa udrží aj snehová perina, takže metropola východu bude pekne zasnežená. Vietor bude silnieť a v nárazoch na západe krajiny bude až okolo 70 km/h, pričom priemerná rýchlosť vetra sa zdvihne na 35-40 km/h. Pri snežení a vetre hrozí tvorba snehových jazykov na viacerých miestach krajiny. Počas dňa bude stále prevládať oblačná až zamračená obloha so snehovými prehánkami, na juhozápade zrážky zmiešané a bude chladno. Denná maximálna teplota do 3 do 8 stupňov, na severe krajiny od -1 do 3°C . Pri silnom vetre bude na pocit ešte chladnejšie. Popoludní sa začne na západe oblačnosť zmenšovať a zrážky tu ustanú. Stále silno veterno a stále bude možná tvorba snehových jazykov. Bude chladno. V noci na stredu bude mrznúť na celom našom území. Cez deň pri premenlivej oblačnosti a početných snehových prehánkach bude maximum dennej teploty od 0 na severe po 8 °C na juhu. Teplota sa začne dvíhať k záveru tohto týždňa, keď nám víkendové dni , podľa vyhliadok  dnešného dňa sľubujú slnko a teplotu od 10 do 18°C. Zajtra na cestách opatrne, trpezlivo a empaticky, keď už budeme musieť niekam cestovať, dávajme si na cestách pozor. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy