Skoro jasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
PREDPOVEĎ počasia na Veľkú noc: Známa meteorologička prezradila, aké zmeny nás čakajú
Zdielať na

PREDPOVEĎ počasia na Veľkú noc: Známa meteorologička prezradila, aké zmeny nás čakajú

BRATISLAVA / Štvrtok na našom území je slnečný a veľmi teplý. Vrcholí prílev veľmi teplého vzduchu do našej oblasti. Zároveň sa k nám z Poľska približuje výrazný studený front, ktorý začne ovplyvňovať naše počasie. Na východe krajiny sa už krátko po 14-tej hodine začali tvoriť prvé búrky. Popoludní vystúpi teplota do 26 stupňov a na mnohých miestach sa budú prekonávať dlhodobé teplotné rekordy.

V noci zo štvrtka na piatok bude pršať na viacerých miestach. Cez deň v piatok budú zrážky ustávať a popoludní sa aj začne zmenšovať oblačnosť. Citeľne sa ochladí. Piatková maximálna teplota dosiahne iba 7 až 12, v južnej polovici bude teplejšie, od 13 do 18 stupňov. "Najvyššiu teplotu čakajme na juhu stredného Slovenska, v okolí Dudiniec, Lučenca. Rozfúka sa vietor od severu až severozápadu s priemernou rýchlosťou do 35, v nárazoch okolo 55 km/h a ten bude ešte umocňovať pocit chladného počasia," uviedla známa meteorologička Miriam Jarošová.


Sobota a nedeľa budú v znamení premenlivej oblačnosti. "Viac jej bude v sobotu, keď sa objavia zrážky na viacerých miestach Slovenska, pričom od asi 600-700 m budú prevažne snehové. Denná teplota v severnej polovici od 2 do 7, v južnej polovici od 7 do 12-13°C pri čerstvom vetre," ozrejmila meteoguru.


Viac slnka sa ukáže na Veľkonočný pondelok. "To bude jasno, alebo takmer jasno. Pozor ale na mrazivé ráno! Cez deň sa teplota zdvihne na 7 až 14°C. Vietor sa upokojí a tak to bude skutočne príjemný pokojný sviatočný deň," doplnila Jarošová. Ani ďalšie dni neprinesú oteplenie. Stále bude chladno a v ďalších aprílových dňoch sa na našom území opäť objaví aj sneh vo výške 600 m.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy