Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Informácie TV JOJ: Peter Košč nie je na úteku. Tvrdí, že komunikuje s vyšetrovateľom, NAKA ale po ňom vyhlásila pátranie
Zdielať na

Informácie TV JOJ: Peter Košč nie je na úteku. Tvrdí, že komunikuje s vyšetrovateľom, NAKA ale po ňom vyhlásila pátranie

Televízia JOJ má k dispozícii uznesenie o vznesení obvinenia bývalého šéfa SIS Vladimíra Pčolinského.

BRATISLAVA / Podnikateľa Petra Košča, ktorého v prostredí Slovenskej informačnej služby prezývajú "Pán X", sa zatiaľ NAKA nepodarilo zadržať pre vznesenie obvinenia údajne z korupcie. Nie je na úteku ale je na dovolenke s rodinou. Televízii JOJ sa podarilo skontaktovať s podnikateľom, ktorý uviedol, že o trestnom stíhaní vie.

Peter Košč nie je aktuálne na Africkom kontinente, kde má podľa našich informácií vlastniť rezidenciu. Ako pre vyjadril pre portál noviny.sk, nepozná ešte oficiálne dôvody pre jeho obvinenie nepozná, no vyšetrovateľ s ním v tejto veci už komunikoval. "Viem o konaní vyšetrovacích orgánov. Som v telefonickom kontakte s vyšetrovateľom, ktorý je informovaný o mojom súčasnom pobyte. Nie som na úteku, ani na tom nemám dôvod. Vyšetrovateľ je informovaný o termíne môjho návratu na Slovensko," uviedol Košč pre TV JOJ. 

Podľa zdroja TV JOJ NAKA má v úmysle Košča obviniť pre korupciu.

Podnikateľ údajne uplácal špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika, ktorý je vo väzbe pre prípad zločineckej skupiny, zostavenej podľa vyšetrovacích orgánov z bývalých funkcionárov polície aj finančnej správy.

​Bývalý šéf kontrarozviedky SIS Peter Tóth sa pre televíziu JOJ vyadril len stroho. Práve Tóth často píše o Koščovom údajnom vplyve v SIS na politikov a údajne aj na niektorých novinárov. "Hovoril som to roky a došlo na moje slová. To je celé, čo k tomu môžem uviesť," povedal. 

Národná kriminálna agentúra zverejnila žiadosť o pomoc pri pátraní po obvinenom z korupcie. "Doposiaľ vykonanými previerkami a opatreniami sa hľadanú osobu nepodarilo vypátrať," informovala polícia. 

Polícia SR

Košč je podnikateľ, ktorý sa okrem iného spomína aj v spise Gorila, utajenej monitorovacej akcie SIS, ktorá odpočúvala stretnutie politikov a finančníka Penty Jaroslava Haščáka v konšpiračnom byte na Vazovovej ulici v Bratislave. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy