Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Parlament dnes schválil domáce vzdelávanie pre deti aj na druhom stupni a prenos EČV
Zdielať na

Parlament dnes schválil domáce vzdelávanie pre deti aj na druhom stupni a prenos EČV

BRATISLAVA / Aj dnes od rána pokračuje rokovanie Národnej rady - do poslaneckej lavice sa vracia aj exminister práce Milan Krajniak. Jednoduché to ale nebolo, poslancov nebolo dostatok a tak nemohli tento krok odobriť.

Bývalý minister Milan Krajniak dnes zasadol do parlamentu. Spravil tak až po formálnom odhlasovaní poslancov pre jeho zaradenie do Národnej rady SR. 

Parlament odhlasoval niekoľko zákonov. Jedným z prvých zákonov bol ten o vzdelávaní. Okrem prvého stupňa bude možné domáce vzdelávanie aj na druhom stupni. Parlament dnes schválil aj novelu zákona o cestnej premávke, ktorá zavedie možnosť takzvanej „prenositeľnosti“ tabuľky s evidenčným číslom vozidla z pôvodného majiteľa motorového vozidla na nového majiteľa.

Evidenčné číslo nebude viazané na miesto trvalého pobytu jeho majiteľa, časom označenia okresov zmiznú úplne

Parlament totiž zmenil zákon o cestnej premávke. Ten zavádza možnosť prenosu tabuliek z pôvodného na nového vlastníka auta. Po minutí súčasných EČV so začiatočnými písmenami podľa okresov budú dopravné inšpektoráty vydávať nový typ. Začiatočné písmená sa budú kdekoľvek na Slovensku meniť podľa abecedy. Vodičov a ich autá tak už nebude možné na prvý pohľad priradiť k okresu. Schválený zákon má vstúpiť do platnosti o rok.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy