Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Petra Vlhová získala druhé miesto v slalome Svetového pohára pod Chopkom
Zdielať na

Petra Vlhová získala druhé miesto v slalome Svetového pohára pod Chopkom

NÍZKE TATRY / V slalome Svetového pohára, ktorý sa koná na Slovensku v Nízkych Tatrách po piatich rokoch, Petra Vlhová obsadila druhé miesto. Pred ňou bola rýchlejšia Američanka Mikaela Schiffrinová.

Domáci slalom v Jasnej v 1. kole Petra Vlhová mala najlepší čas. V druhom kole jej čas nestačil na jazdu Američany Mikaely Schiffrinovej. Šiesty slalom sezóny Svetového pohára sa jazdil na domovskom svahu Vlhovej pod Chopkom v Nízkych Tatrách. Zverenka Livia Magoniho získala druhé miesto. Na víťazku Mikaelu Schiffrinovú jej chýbalo 34 stotín. "Pred piatimi rokmi to bol boj medzi mnou a Veronikou Velez- Zuzulovou. Dnes všetci dúfali, že vyhrá Petra. Musím povedať, že ľudia sú ku mne veľmi milí aj napriek našej rivalite s Petrou," komentovala svoje prvé dojmy víťazka Mikaela Schiffrinová. 

Pri návrate Svetového pohára do Jasnej pred piatimi rokmi skončila Petra Vlhová v slalome na deviatom mieste so štvorsekundovou stratou za víťaznou Mikaelou Shiffrinovou. "Je to moje prvé pódium tu v Jasnej, je to úžasné. Bol to ale boj, dala som do toho všetko, bohužiaľ, Mikaela bola lepšia. Robila som, čo som mohla. Nestačilo to," vyjadrila sa Petra Vlhová pre RTVS k svojmu druhému miestu v slalome získanému v Nízkych Tatrách.

Zajtra je na programe Obrovský slalom. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy