Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zomrela bývalá novinárka Monika Ščevovichová
Zdielať na

Zomrela bývalá novinárka Monika Ščevovichová

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Po ochorení COVID-19 zomrela na ďalšie komplikácie v nemocnici bývalá investigatívna novinárka a bojovníčka za práva slabších Monika Ščevovichová.

Monika Ščevovichová bola v roku 2008 jednou z hlavných investigatívnych novinárok na Slovensku. Venovala sa ekonomickým a politickým investigatívnym témam. V roku 2008 jej život zmenila vážna autonehoda, po ktorej bola dlhé mesiace v kóme. Po ťažkej havárii ostala na invalidnom vozíku, no jej veľké odhodlanie prežiť jej pomohlo vrátiť sa do bežného života. S obrovským odhodlaním sa pomaly naučila opäť chodiť a žiť.

V roku 2015 zakladala občianske združenie Pomoc človeku, venovala sa aktivitám so sociálnou návratnosťou, hlavne vzdelávaniu zdravotne postihnutých. Bola tiež občianskou aktivistkou za práva zdravotne znevýhodnených, pravidelne sa zúčastňovala charitatívneho projektu MISIA - osobnosti kuriérmi.

Počas svojej novinárskej kariéry získala aj vzácne ocenenie Sociálny inovátor a v minulosti bola aj súčasťou spravodajského tímu televízie JOJ.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy