Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Dramatický výjazd košických záchranárov: Príbuzní nevedeli zniesť smrť svojho blízkeho, napadli posádku
Zdielať na

Dramatický výjazd košických záchranárov: Príbuzní nevedeli zniesť smrť svojho blízkeho, napadli posádku

KOŠICE / V dnešnej ťažkej dobe musia záchranári okrem svojej dôležitej práce riešiť aj násilie. V pondelok okolo 16-tej hodiny zažila košická posádka dramatický výjazd. Namiesto pacienta, odviezli do nemocnice záchranárku.

Zachranári prišli na pomoc pacientovi na Buzuluckú ulicu v Košiciach v popoludňajších hodinách. Podľa našich informácii mal muž ťažkosti s dýchaním. "Hneď od príjazdu čelila naša posádka verbálnym atakom od príbuzných pacienta, kroré sa po skonštatovaní jeho úmrtia ďalej stupňovali," uviedol hovorca košických záchranárov Viktor Wurm.

Posádka sa presunula do záchranky spísať potrebné informácie a ani tu napádanie od príbuzných neprestávalo.  Keď sa príbuzní dozvedeli, že záchranári mužovi už nedokázali pomôcť a zomrel, situácia sa ešte viac vyostrila. "Celá situácia vyeskalovala keď jeden z príbuzných kopol do dverí sanitky, ktoré privreli nohu našej záchranárke," dodal Wurm.


Okamžite zavolali na pomoc policajtov, ktorí spísali potrebné infomácie a previezli zranenú záchranárku do nemocnice. Na urgentnom príjme ju ošetrili naštastie iba jednorazovo. "Službukonajúci lekár ošetril povrchovú tržnú ranu s opuchom bez traumatických zmien. Pacientku nebolo potrebné hospitalizovať," informovala hovorkyňa Univerzitnej nemocnice v Košiciach Ladislava Šustová.

Polícia začala prípad okamžite riešiť. "Polícia nateraz vec preveruje ako podozrenie z priestupku proti občianskemu spolunažívaniu. Po doručení lekárskej správy poškodenej bude rozhodnuté o ďalšom postupe," povedala policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy