Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
V Partizánskom sa zrútila časť konštrukcie mosta, denne tadiaľ prejdú tisíce áut
Zdielať na

V Partizánskom sa zrútila časť konštrukcie mosta, denne tadiaľ prejdú tisíce áut

PARTIZÁNSKE / V Partizánskom spadlo do rieky zábradlie frekventovaného mosta. Samospráva na jeho havarijný stav upozorňovala roky, ale márne. Denne tadiaľ prejdú stovky ľudí a tisíce áut. Doteraz na opravu neboli peniaze. Po dnešku sa zrejme budú musieť nájsť.

Mesto Partizánske upozorňovalo na havarijný stav zábradlia niekoľko rokov. "Toto je výsledok toho, ako sa správa ciest a štát stará o mosty a komunikácie," poukázal poslanec MsZ Partizánske Erich Dvonč. "Ja som nahnevaný," reagoval primátor mesta Partizánske Jozef Božik. 

Veci sa pohli až v nedeľu, a to doslova. Zábradlie, na ktorého havarijný stav poukazovali roky, spadlo do rieky. "Bolo to naklonené dlho, spadlo to samé. Občania sa dočkali toho, že sa s tým niečo začne robiť," vyjadril sa Dvonč. 

"Dobre že to spadlo, inak by s tým nič neurobili. To bola otázka času, ja som to dávno rátala. Ešte dobre, že sa niekto nezabil," reagovali miestni. "Nedajbože, keby niekto išiel okolo a spadol by," poznamenal Božik. "O situácii na moste v Partizánskom vieme a riešime ju. Boli tu urobené menšie opravy," vysvetlil Martin Guzi zo Slovenskej správy ciest. 

V rovnakom stave je aj zábradlie na druhej strane mosta. Aj to drží iba silou vôle. "Oba chodníky sú v katastrofálnom stave, chodia tadiaľ chodci," priblížil Božik. "V tejto chvíli je to už život ohrozujúci stav," zhodnotil Dvonč. 

Slovenská správa ciest prisľúbila, že most, po ktorom prejde denne viac ako 13 000 áut, začnú čoskoro opravovať. "Verejné obstarávanie pripravujeme, práce by sa mali začať začiatkom marca s minimálnym dopadom na dopravu," upresnil Guzi. "Dúfam, že to kompetentných preberie," dodal Božik. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy