Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Andrej Babiš: Útočník sa podľa polície vyhrážal, že zastrelí mňa aj rodinu
Zdielať na

Andrej Babiš: Útočník sa podľa polície vyhrážal, že zastrelí mňa aj rodinu

Archívna reportáž

Matovič u Babiša - prvá cesta do Prahy

PRAHA / Polícia informovala tento rok 8. januára českého premiéra Andreja Babiša (ANO), že existuje človek, ktorý chce zastreliť jeho i jeho rodinu. Polícia potom strážila premiérov dom. Dotyčný človek bol zatknutý v Španielsku. Český premiér to dnes povedal v relácii Partie Terezie Tománkové v CNN Prima News. Jeho manželka potom odcestovala do Dubaja, jej fotografie z Dubaja sa následne objavili na sociálnych sieťach.

Jeho manželka mala dovolené, aby cestovala do Dubaja, uviedol premiér. "Áno, pretože sa bála," povedal Babiš k jej odchodu do Dubaja. "A keď nám kričali pred barákom, že sme fašisti, tak rodina bola doma," dodal český premiér.

Babiš povedal, že túto informáciu nechcel prezrádzať v čase, keď sa na neho za zábery valila vlna kritiky, pretože to jeho žena nevedela. "Teraz sa to dozvedela, ja som ich vyhnal preč," dodal.

Nejde o prvý prípad vyhrážania sa českému premiérovi

Napríklad v roku 2008 informoval server iHNED.cz, že vtedajšiemu premiérovi Mirkovi Topolánkovi sa anonym vyhráža smrťou. Napísal Topolánkovi, že "guľka pre teba je pripravená."

Vyhrážky smrťou v minulosti dostal aj slovenský premiér Igor Matovič 

Podozrivý muž 9. januára napísal a zverejnil zo svojho profilu vo facebookovej skupine s názvom Anjelské hliadky na Slovensku dva príspevky s výhražným textom, v ktorých sa vyhrážal premiérovi SR "zabitím a odrezaním hlavy.“

Súvisiace články

Najčítanejšie správy