Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Vŕtačku, predlžovací kábel, gumáky, metlu či hrable môžu vyhrať ľudia v tombole za to, že sa boli testovať
Zdielať na

Vŕtačku, predlžovací kábel, gumáky, metlu či hrable môžu vyhrať ľudia v tombole za to, že sa boli testovať

ABRANOVCE / V Abranovciach na východe Slovenska bolo počas testovania veselo. Obec pre testovaných pripravila tombolu. Vďaka sponzorom sa podarilo nazbierať skutočné skvosty, aké poznáme ešte z čias, keď existovala plesová sezóna. Asi najväčší záujem bol o poslednú cenu.

Pravidlá sú jednoduché, stačilo sa testovania zúčastniť a číslo testu je číslom do tomboly, v ktorej sa vďaka sponzorom ocitli medzi cenami aj metla, hrable, gumáky, montérky či respirátory, ale tiež plastová nádoba na odpad či dokonca spoločenská hra. V podstate všetko, čo sa v takmer každej domácnosti zíde. 

"Zíde sa samozrejme, ale človek nechodí kvôli tomu," reagovala obyvateľka Abranoviec. "Tie pravidlá sú tak nastavené, že tí ľudia musia chodiť na to testovanie. Chceli sme si to spríjemniť," povedal starosta obce Stanislav Volanský. 

Otestovať sa do Abranoviec prišli aj ľudia z okolia. Niektorí sem išli až z Prešova, pre menšie rady. Účasť v tombole ich potešila.

Východniari sa pri testovaní ukázali medzi prvými ako vynaliezaví. V Raslaviciach v okrese Bardejov už pri pilotnom testovaní zaviedli online kameru, aby sa netvorili rady. V Župčanoch s inštaláciou kamery pomohli dobrovoľní hasiči.

Aktuálny stav čakajúcich vďaka modernej technike vedeli aj v Abranovciach s tým, že domov si s výsledkom odniesli aj tombolový lístok. Mnohí s nádejou hoci aj na poslednú cenu. Tou bola totiž prednostná vstupenka na ďalšie testovanie bez čakania v rade.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy