Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Zúfalá rodina nezvestného Tomáša prosí o pomoc: Jeho prázdne auto našli pri rieke Váh
Zdielať na

Zúfalá rodina nezvestného Tomáša prosí o pomoc: Jeho prázdne auto našli pri rieke Váh

SEREĎ / Nikto ho nepočul ani nevidel už niekoľko dní. Rodina nezvestného Tomáša Kuchynku zo Serede je zúfalá a prosí o pomoc. Ich syn zmizol za záhadných okolností v obci Vinohrady nad Váhom. Jeho prázdne auto sa neskôr našlo pár metrov od rieky.

31-ročný Tomáš Kuchynka zmizol ešte vo štvrtok večer. Rodina ho naposledy videla vo Vinohradoch nad Váhom, kde trávil čas u svojich starých rodičov. Posledný kontakt so svojou mamou mal v ten istý deň, keď s ňou telefonoval cez videohovor. Tomáš neskôr sadol do auta a odviezol sa cez poľnú cestu až k rieke Váh.

 "V týchto miestach bolo nájdené vozidlo nezvestnej osoby, ktoré bolo riadne uzamknuté. Máme v teréne dva tímy, ktoré prečesávajú kríky plus máme vo vzduchu aj dron, ktorý sleduje okolie na koľko osoba mala na sebe modrú bundu a v týchto podmienkach to je veľmi dobre vidieť," opísal miesto, kde bolo nájdené Tomášove auto Emil Beník z Pohotovostného pátracieho tímu.

Po nezvestnom Tomášovi pátrajú desiatky ľudí. Policajti, hasiči ale aj množstvo dobrovoľníkov od skorého rána prehľadávali okolie Vinohradov a Šintavy. Jednou z alternatív je aj to, že sa 31-ročný nezvestný Tomáš sa na brehu šmykol a padol do rieky Váh. "A preto je tu vlastne špeciálny kynologický tím, ktorý prečesáva vodu so svojim špeciálne trénovaným psom," dodal Beník.



"Čo sme boli na člne, môžem povedať že pes hľadal aktívne, ale tu sú také silné a tvrdé podmienky pre psa, silný prúd, že mám za to že málo ktorý pes by niečo označil v takom silnom prúde. Takže mal veľmi ťažké podmienky aj napriek tomu, že obidva psy aj policajný aj náš naplno hľadal," uviedol zo Špeciálnej kynologickej záchrannej služby Alexander Berek.

Pátracie tímy postupne prehľadali niekoľko kilometrov v okolí, kde Tomáš nechal svoje auto. Rovnako prešli člnmi oba brehy rieky, no bez úspechu.

Tomáš je 178 cm vysoký, má tmavé vlasy a hnedé oči a trochu kríva. Ak ste nezvestného v posledných dňoch videli kontaktuje políciu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy