Oblačno
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Slovensko zažíva veľmi teplý koniec februára. Aké bude počasie najbližšie dni?
Zdielať na

Slovensko zažíva veľmi teplý koniec februára. Aké bude počasie najbližšie dni?

BRATISLAVA / Počasie na našom území už niekoľko dní ovplyvňuje prúdenie teplého vzduchu vo vyšších vrstvách atmosféry medzi tlakovou nížou nad Britskými ostrovmi a tlakovou výšou nad Jadranom a Tureckom. 

Tento teplý vzduchu nám priniesol a stále prináša veľmi teplé, takmer marcové počasie. Aj keď z rána sa objavuje hmla alebo nízka oblačnosť, popoludnie je slnečné na celom území. Aspoň v pondelok tomu bolo tak.
Podobný charakter počasia bude u nás aj v ďalších dňoch. Aj naďalej budeme ráno mať v nižších polohách hmly alebo nízku oblačnosť a v dolinách a kotlinách pôjde teplota pod nulu. až do -6°C. V nížinách , najmä na západe, zostaneme už nad nulou. Cez deň bude teplota stúpať, opäť dosiahneme teploty nad 10°C na viacerých miestach Slovenska. 

Aký bude teda dnešok?

Utorok bude najvyššia teplota  pri jasnej, alebo polojasnej oblohe v intervale 10 až 14°C, ale pri hmle bude na pocit sychravo, teplota bude 2 až 9°C. 
V stredu a vo štvrtok bude ešte teplejšie, opäť pozor na ranné a predpoludňajšie hmly. Teplomer nám bude ukazovať 11 až 17°C, pri hmle , samozrejme, chladnejšie okolo 9°C: 
Všetko nasvedčuje tomu, že takéto teplé počasie u nás vydrží až do konca pracovného týždňa, zmena by mala prísť v piatok popoludní. Priniesť by ju mal prechod studeného frontálneho rozhrania. S ním by mali prísť aj zrážky, postupne počas víkendu od asi 700-800 m snehové. To je ale ďaleko. Zataiľ si užívajme slnko, slabý vietor a čerpajme prírodný vitamín D. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy