Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Prvé stretnutie tripartity v roku 2021
Zdielať na

Prvé stretnutie tripartity v roku 2021

BRATISLAVA / Po ostrých sporoch o minimálnu mzdu, či 13.-te dôchodky sa dnes konfederácia odborových zväzov vráti za rokovací stôl s ministrom práce Milanom Krajniakom. Prvýkrát v roku 2021 sa dnes na Úrade vlády stretnú sociálni partneri - takzvaná tripartita - teda minister, zamestnávatelia aj odborári.

Naposledy sa tripartita ako taká stretla 24. augusta. Od tohto momentu, kedy odborári nahnevaní zo stretnutia odišli, rokovali skôr elektronicky. Odborári sa zúčastňovali na pripomienkových a rozporových konaniach v rámci niektorých zákonov, za jedným stolom so zamestnávateľmi, ministrom či združením miest a obcí ale nesedeli. Tripartita sa stretne na úrade vlády v klasickom režime.

Bodov oficiálne nie je veľa. Záludný môže byť bod "rôzne", pod ktorým sa môžu skrývať rôzne materiály, ktoré predĺžia rokovanie. Jednou z hlavných tém, o ktorej tripartita bude rokovať, je kurzarbeit. I tu ale platí, že to je už niekoľká verzia podpory tohto nástroja na udržanie zamestnanosti, ktorá sa napokon na rokovanie dostala.   

Naposledy neviedli rokovania k spokojnosti všetkých zúčastnených:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy