Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Ďalších 9 obvinených z nelegálnej výroby cigariet putuje do väzby. Úniky na daniach mali byť obrovské
Zdielať na

Ďalších 9 obvinených z nelegálnej výroby cigariet putuje do väzby. Úniky na daniach mali byť obrovské

LUČENEC / Príslušníci Finančnej správy v okrese Lučenec odhalili nelegálnu výrobňu cigariet. Zadržali a obvinili až 18 osôb, z nich je 16 cudzincov. O väzobnom stíhaní prvých deviatich rozhodol sudca už v piatok, výsluchy pokračovali nasledujúci deň.

Krátko po desiatej ráno zastali pred súdom v Lučenci tri čierne dodávky. Maskovaní colníci z nich do budovy súdu predvádzali zvyšných deviatich obvinených.  Rozhodovanie sa skončilo tak ako v piatok – po troch hodinách. Na slobode nebude stíhaný ani jeden z 18-tich obvinených.


"Sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Lučenec, vyhovel môjmu návrhu na vzatie do väzby 18-tich obvinených z dôvodov útekových a preventívnych," povedal prokurátor Matúš Sarvaš.


Išlo o dospelé osoby vo veku do 55 rokov. Šestnásti z nich sú Ukrajinci, dvaja Slováci. Bola medzi nimi aj jedna žena. Iba dvaja z nich boli s rozhodnutím súdu spokojní. "Niektorí si ponechali lehotu na rozmyslenie, a niektorí vyslovene zahlásili sťažnosť,"  uviedol Sarvaš.


Týchto ľudí zadržali príslušníci Finančnej správy v dvoch objektov v okrese Lučenec, kde nelegálne vyrábali cigarety. Úlohy mali podelené. "Vďake skutočne excelentnému výkonu príslušníkov Kriminálneho úradu finančnej správy boli prichytení pri čine," konštatuje prokurátor.


O tom, koľko tabaku, či cigariet zaistili, bude Finančná správa podrobnejšie informovať budúci týždeň. Prokurátor ale naznačil, že úniky na daniach by boli obrovské. Takýto prípad nemá v okrese Lučenec obdobu.  "V rámci pôsobnosti tunajšej Okresnej polície sa určite jedná o trestnú vec, ktorá je mimoriadna. Nielen rozsahom zistenej protiprávnej činnosti, ale aj počtom obvinených," uzavrel prokurátor  Sarvaš.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy