Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
NAKA vypočula v prípade Judáš bývalého člena zločineckej skupiny Sýkorovcov
Zdielať na

NAKA vypočula v prípade Judáš bývalého člena zločineckej skupiny Sýkorovcov

BRATISLAVA / Národná kriminálna agentúra v piatok vypočúva v prípade Judáš bývalého člena zločineckej skupiny Sýkorovcov, Jurija Fejéra. Podľa zistení TV JOJ svedok Fejér je dôležitý ako svedok v prípade obvinených bývalých príslušníkov tajnej služby a vedenia polície pre preukazovanie podozrení, že obvinení mali vynášať policajné informácie smerom k zločineckej skupine.

Na výsluchu sa zúčastňujú obhajcovia obvinených Adrián Kucek, Peter Erdös, Ľudovít Štanglovič a do budovy policajného prezídia prišiel aj advokát, ktorý viedol obhajobu obvineného Milana Lučanského. Proti Lučanskému po úmrtí vyšetrovacie orgány zastavili stíhanie, keďže vo výkone väzby spáchal samovraždu. Prítomnosť advokáta Matúša Bereseckého s výsluchom Fejéra ale nesúvisí. 

Jurij Fejér. Drobný muž v zelenej mikine sa pred rokmi priznal, že sa ako člen zločineckej skupiny Sýkorovcov zúčastnil na vražde bratov Diničovcov, ktorí ešte v roku 1998 patrili k silným mužom bratislavského podsvetia. Bol aj pri mafiánskej poprave Romana Deáka a ďalšieho muža. Pre svedectvo proti vlastným sa zachránil pred doživotím a s políciou spolupracuje aj z výkonu trestu. Aktuálne v prípade JUDÁŠ je svedkom, ktorý má polícii rozprávať kto bol zradcom v polícii a v tajnej službe a za peniaze jeho bossovi dodával utajované informácie.

Fejér si odpykáva dlhoročný trest v najprísnejšie stráženom väzení pre účasť na štyroch vraždách niekdajších členov bratislavskej zločineckej skupiny. Výbuchom auta zavraždili najskôr Eduarda Diniča, samopalmi neskôr vražedné komando popravilo jeho brata Roberta Diniča a Romana Deáka. Pri poprave Romana Deáka zastrelili aj jeho ochrankára Mariana Dojtika. Vraždy Sýkorovci spáchali od mája 1998 do októbra 1999.

"Nemôžem konkrétne potvrdiť, kto bol vypočutý. Môžem ale povedať, že sa tento skutok netýka môjho klienta a zároveň sa týkal skutku v bode číslo 1 predmetného uznesenia," uviedol Peter Erdös s tým, že na Fejéra nemal žiadne otázky. 

Výsluch bývalého zabijaka smeruje v JUDÁŠOVI najmä proti obvinenému Jozefovi Rehákovi. Ten v čase, keď šéfoval utajenému policajnému oddeleniu, na ktorom polícia vykonáva odpočúvanie a monitoring osôb, mal podsvetiu predávať policajné informácie za peniaze. V JUDÁŠOVI Reháka polícia spája aj s braním úplatkov od podnikateľa Františka Böhma. Ten mal uplácať aj exprezidenta polície Milana Lučanského. Keďže Lučanský po obvinení v prípade JUDÁŠ spáchal samovraždu, trestné stíhanie mu zastavili. Advokát Matúš Beresecký, ktorý exprezidenta zastupoval dopoludnia na políciu prišiel, ale už pre iný prípad. Informácie poskytoval obvinený Jozef Rehák členom zločineckej skupiny v úmysle podporovať jej činnosť, aby sa jej členovia vyhli zadržaniu, trestnému stíhaniu, a tiež pre zachovanie jej existencie. 

NAKA súbežne v prípade Judáš dnes vykonávala ďalšie výsluchy aj v prípade Očistec, v ktorom vyšetrovateľ stíha takmer celé bývalé vedenie polície ako organizovanú skupinu vedenú Norbertom Bödörom a exprezidentom polície Tiborom Gašparom. Gašpar je stíhaný väzobne a už budúci týždeň má Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici rozhodovať o tom, či obvinený naďalej zotrvá vo väzbe alebo vyhovie Gašparovej sťažnosti a prepustí trestne stíhaného policajného exprezidenta na slobodu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy