Zatiahnuté
24°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Zmenila poisťovňu, no sama o tom nevie. Podozrenia padajú na lekárku
Zdielať na

Zmenila poisťovňu, no sama o tom nevie. Podozrenia padajú na lekárku

BANSKÁ BYSTRICA / Ak chcete zmeniť zdravotnú poisťovňu, môžete tak urobiť každý rok do 30-teho septembra. Poistencom novej poisťovne sa stávate od prvého januára nasledujúceho roka. Takto to bolo aj v prípade našej diváčky. Problém je, že sama žiadne kroky k prehláseniu nespravila.

Prehlásenie z jednej poisťovne do druhej zdravotnej poisťovne môžem samotnému poistencovi skomplikovať život.
To je aj prípad pani Andrei, ktorej prišiel zdravotný preukaz z novej poisťovne, čo ju poriadne prekvapilo, nakoľko sama sa neprehlásila. "V septembri v roku 2020 ma moja obvodná lekárka nekalo prepoistila zo Všeobecnej ZP do Dôvery s čím som ja nesúhlasila a nesúhlasím doteraz," povedala Andrea.



Diváčka sa preto rozhodla urobiť storno prihlášky, no jej žiadosť bola viackrát zamietnutá. "Napísala som odvolanie do poisťovne Dôvera. Trikrát mi poslali zamietavé stanovisko, že mi zamietajú storno mojej prihlášky," dodáva diváčka Andrea.


"Prijatá prihláška obsahovala všetky potrebné náležitosti, preto sme ju zaevidovali ako platnú. Vzhľadom na opakovanú sťažnosť poistenky voči zmene zdrav. poisťovne preverujeme všetky okolnosti, ktoré súviseli s podaním prihlášky do Dôvery," konštatuje v stanovisku zdravotná poisťovňa Dôvera.



"Pani doktorka ma kontaktovala sms správami, kde sa mi ospravedlnila za toto konanie že došlo k nedorozumeniu a ešte v ten deň môžem byť prepoistená naspäť, čo však nie je možné," uviedla Andrea.



Snažili sme sa získať aj stanovisko obvodnej lekárky, no pri našom stretnutí si nechala čas na rozmyslenie. "Musím sa poradiť s právnikom, " usúdila doktorka. Po našej návšteve už na otázky mailom nereagovala. Diváčka sa rozhodla riešiť danú vec na polícii, nakoľko jej prehlásenie spôsobilo niekoľko problémov.

"Pani doktorka zneužila moje osobné údaje, podpísala ma – podpis je sfalšovaný a udala zlého zamestnávateľa čo je problém, lebo na prihláške sa každý podpisuje za správnosť údajov," vysvetlila oklamaná Andrea.


"Túto informáciu sme už preverili a na základe zistených skutočností bude spracovaný realizačný návrh a vec pôjde do trestného konania," informovala policajná hovorkyňa Petra Kováčiková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy