Skoro jasno
20°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Organizovaná skupina z Rumunska uniká policajtom viac ako rok. Podľa informácií TV JOJ štyroch sa podarilo zadržať
Zdielať na

Organizovaná skupina z Rumunska uniká policajtom viac ako rok. Podľa informácií TV JOJ štyroch sa podarilo zadržať

BRATISLAVA / Vykrádali luxusné klenotníctva v nákupných centrách a narobili škody za státisíce eur. Organizovaná skupina z Rumunska uniká policajtom viac ako rok. Podľa informácií TV JOJ štyroch z tejto skupiny sa podarilo zadržať. Skupina má mať na svedomí aj luxusné hodinárstvo z centra Bratislavy ale aj krádeže v susedných krajinách.

Takmer vždy na vlas rovnaký scenár. Skupina Asi desiatich lupičov prišla v noci pred nákupné centrum, kde najprv poliali horľavinou auto a podpálili ho. Potom sa do obchodného centra dostali násilím cez vchodové dvere až k vytipovanému klenotníctvu. Na predajni vypáčili dvere a kladivami a sekerou rozbili vitríny z ktorých drahé šperky v priebehu pár minút nahádzali do tašiek a zmizli.

"Oni zapálili tri autá a smetné koše na jednej strane jak sa ide z bajkalskej a na druhej strane jak je Inter, aby sa polícia nedostala hore, aby ich zmietla zo stopy," povedal konateľ klenotníctva.

Podľa informácií TV JOJ táto organizovaná skupina pochádza z Rumunska. Na útek mali vždy využívať drahé a rýchle autá Porche Cayen s nemeckými evidenčnými číslami. Klenotníctva, ktoré mali vytipované boli vždy v blízkosti diaľničného obchvatu, aby sa čo najrýchlejšie vedeli z mesta vypariť. Napríklad po akcii v nákupnom centre v bratislavskom Lamači skupina ušla pešo cez pole, kde ich čakali spomínané luxusné SÚV-čká.

Podľa zistení TV JOJ ide o tú istú partičku, ktorá sa pokúsila vykradnúť aj dve zlatníctva začiatkom septembra minulého roka v Poprade.


Práve po tejto nevydarenej akcii ich mali policajti sledovať, až kým ich na hraniciach nechytila maďarská polícia. V aute im našli peniaze a zlato. Maďari štyroch zatknutých zlodejov na základne medzinarodného zatykača vydali do Rumunska. Časť skupiny zlodejov má mať na svedomí okrem klenotníctiev aj luxusné hodinárstvo na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave. Na Bratislavskom krajskom riaditeľstve sme sa pýtali, či a koľko páchateľov bolo z tejto partie do dnešného dňa zadržaných prípadne obvinených.


"Bratislavská kriminálna polícia Vami uvedené trestné činy, ku ktorým došlo v nákupných centrách na území Bratislavského kraja v súčasnej dobe aj naďalej vyšetruje. K jednotlivým vyšetrovací verziám sa z taktických dôvodov vyjadrovať a ani poskytovať bližšie informácie nebudeme," skonštatoval policajný hovorca Michal Szeiff.

Keď sa podarí chytiť týchto sofistikovaných zlodejov hrozí im až 15 rokov za mrežami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy