Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Pellegriniho odfotografovali v predajni s luxusnými oblekmi. Viackrát pritom upozorňoval na papalášizmus
Zdielať na

Pellegriniho odfotografovali v predajni s luxusnými oblekmi. Viackrát pritom upozorňoval na papalášizmus

BRATISLAVA / Bývalý premiér Peter Pellegrini má problém. Musel totiž vysvetľovať návštevu predajne s luxusnými oblekmi v čase, keď platí zákaz vychádzania. Denník Nový čas ako prvý informoval o návšteve, na ktorej v sprievode dvoch ďalších mužov vchádza do predajne v centre Bratislavy.

"V  spoločnosti už vládne taká beznádej, že mnohí dokonca a toho sa obávam, už budú aj nerešpektovať akékoľvek nariadenia," vyslovil v minulosti expremiér Peter Pellegrini, ktorý ešte takto v decembri kritizoval často sa meniace vládne nariadenia.  Bývalý premiér často kritizuje meniace sa vládne nariadenia. A vždy využil aj príležitosť na správanie sa koalície v čase pandémie.

Pondelok 18. január, pravé poludnie. Slovensko je v lockdowne, platí zákaz vychádzania. Peter Pellegrini v  vstupuje do oficiálne zatvorenej predajne s oblekmi. Zachytia ho fotoreportéri Nového Času.

Bývalý premiér zároveň priznáva, že sa v predajni nejaký čas zdržal. Dal si kávu a s majiteľom podebatoval. "Som videl, že opravovne obuvi sú otvorené, tak som chcel sa spýtať, či aj opraviť šatstvo je možné počas karantény ale bolo mi povedané, že žiaľ mi nemôžu vyhovieť," obhajoval sa líder opozície.

Po prekonaní ochorenia  Covid-19 schudol takmer 10 kíl. Dôvod návštevy predajne je tak prozaický. Padajú mu nohavice.

"Jednoducho nohavice z oblekov mi nedržia a sú to nohavice, ktoré nemajú putká na opasky ale sú s takými zaťahovacími pásikmi a žiaľ nedajú sa už nijakým spôsobom zúžiť," dodal Pellegrini.


Oblek je jeho pracovný odev, a tak konzultáciu zúženia nohavíc považuje za pracovné stretnutie, na ktorom nikoho neohrozil. Koaliční lídri už aj zareagovali.  

"To je na pánovi Pellegrinimu, ktorý neustále nás kritizuje tak by si mohol teraz on vstúpiť do svedomia," zhodnotila kroky vicepremiérka Veronika Remišová.

"Nevyjadroval som sa ani k podpredsedovi vlády Holému, ani k Borisovi Kollárovi, nebudem sa ani teraz vyjadrovať," povedal minister hospodárstva Richard Sulík.

"Čo mám na to povedať? Arogantný papapáš," okomentoval premiér Matovič.

"Ja neviem, či toto sa dá porovnať s porušením zákazu návštev v nemocnici, alebo vozením kadekoho v štátnej limuzíne alebo cestovaním do Británie a naspäť s nedodržaním absolútne žiadnych predpisov a na výnimku, " myslí si bývalý premiér.

Peter Pellegrini celú vec uzatvára s tým, že ak sa dopustil niečoho, za čo mu hrozí pokuta, je pripravený tomu čeliť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy