Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Tatranskí otužilci si nadšene užívajú mínusové teploty. Trávia čas v Batizovskom jazere
Zdielať na

Tatranskí otužilci si nadšene užívajú mínusové teploty. Trávia čas v Batizovskom jazere

ZAMAGURIE/BATIZOVCE / Kým sa v mnohých domácnostiach pripravoval chutný nedeľný obed, skupinka milovníkov poriadnej tatranskej zimy trávila čas v Batizovskom jazere, priamo v ľadovej vode. Podľa nich je to jeden z najlepších spôsobov, ako si vybudovať dobrú imunitu. Mráz si užívali, spolu so štvornohými krásavcami aj na Zamagurí.

V nedeľu o siedmej hodine ráno bola teplota na Lomnickom štíte mínus 22 stupňov ale chladno bolo na viacerých miestach pod tatrami, či na Zamagurí a to aj počas celého dňa. Teplota ukazovala v niektorých oblastiach o siedmej ráno aj mínus 14 stupňov, a toto je ideálny čas pre tatranských otužilcov. V Batizovciach bolo okolo poludnia mínus 8 a skupinka otužilcov si namiesto horúcej nedeľnej polievky dopriala inú lahôdku. Predstavte si, že voda nebola tak chladná, ako by si to oni predstavovali. "No má 4 stupne, to je veľmi teplá, ale mne sa to nezdá," hovorí tatranský otužilec.

Títo ľudia sa silných mrazov nevedeli dočkať. Toto je podľa nich jeden z veľmi dobrých spôsobov, ako si vybudovať kvalitnú imunitu. "Na vybudovanie trvalej imunity, je toto jeden z tých najlepších spôsobov," hovorí tatranský otužilec Ján. Milovníci chladnej vody sa chodia otužovať pravidelne, ale až v nedeľu pri týchto mínusových teplotách si to vychutnali do zmrznutia. "U mňa je to príjemnejšie vtedy, keď mi tá voda až zamŕza na hrudníku," hovorí tatranský otužilec Ján. "Človek sa cíti ako znovuzrodený," hovorí tatranský otužilec Rudolf.

A aj na Zamgaurí to bol ideálny zimný deň, v prielome sa vyšantlilo 8 štvornohých krásavcov. "Ideálnejšie už asi ani neexistuje, máme sneh, mráz, slniečko," hovorí majiteľka psov z Mushing Slovakia Katarína Fábryová. Ďaľšie dni majú byť ešte chladnejšie. Za Magurou sa ale zimy neboja a v tejto rodine už vôbec nie. "Nám sa to páči, konečne máme arktickú zimu, nám vyhovujú takéto stupne Celzia," dodala Fábryová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy