Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Iniciatíva Dáta bez pátosu: Slovensko nie je jedno ohnisko, pán premiér neotierajte si o nás hubu
Zdielať na

Iniciatíva Dáta bez pátosu: Slovensko nie je jedno ohnisko, pán premiér neotierajte si o nás hubu

BRATISLAVA / Iniciatíva Dáta bez pátosu reagujú na vyjadrenia premiéra Matoviča o tom, že ak odborníci hovoria o masívnom očkovaní tak klamú.

"Pán Igor Matovic, neotierajte si o nás hubu. My platíme Vás a je pravda, že nás nemusíte ani počúvať, ani čítať, ani len evidovať, ale NEOTIERAJTE SI O NÁS HUBU.Ak máte maturitu, ak máte maturitu z matematiky, ak ste porozumel tomu svojmu čarovnému grafu, tak porozumiete aj tomu grafu nižšie. Je to 72 okresov Slovenska s výskytom vírusu za posledných 7 dní, vždy na 100 tisíc obyvateľov," reagujú na svojej facebookovej stránke Dáta bez pátosu. 

Igor Matovič v stredu dopoludnia, pred rokovaním vlády uviedol, že tvrdenia odborníkov o tom, že cestou pre Slovensko je iba masívne očkovanie a nie masívne testovanie na koronavírus, sú klamstvom a odborníci to vedia. "Odborníci tvrdia, že plošné testovanie má zmysel v ohniskách nákazy, ale Slovensko je jedno veľké ohnisko. Nežime v ilúzii, že máme na výber. Nech všetci tí múdri ľudia vyrobia vakcíny a zaočkujeme celé Slovensko za tri dni,” dodal Matovič.

 Tvrdenia odborníkov o tom, že cestou pre Slovensko je iba masívne očkovanie a nie masívne testovanie na koronavírus, sú klamstvom a odborníci to vedia. Pred dnešným rokovaním vlády to povedal premiér Igor Matovič (OĽaNO).

Podľa grafov a čísel, ktoré Dáta bez pátosu zverejnili, je len 18 okresov zo 72, kde žije v najmä priemyselných regiónoch a v šiestich krajských mestách, 2 015 478 obyvateľov, ktorí potrebujú pomoc. "Z nich polovica trčí doma, ani sa nehne, detiská za počítačmi, matky s nimi, mnohí postupne homeoffice," píše sa v statuse. 
"Tí, čo sú mobilní - asi polovica (maximálne 1 milión) a potrebujú chodiť do roboty "plniť zahraničné objednávky", tak tí mali mať kontinuálne od včera možnosť sa otestovať a zistiť, či do tej roboty môžu ísť. Ideálne otestovať sa u zamestnávateľa. Nestihli ste včera, pomôžte im zajtra, od pozajtra. Ak sú pozitívni, izolujú sa doma aj s rodinami. Čím skôr to zistia, tým skôr to celé skončí," dodáva iniciatíva vo svojom stanovisku. 
 
Zároveň vyzývajú Igora Matoviča, aby všetkým tým, ktorí sú doma, dali 80-percentnú pandemickú PN-ku a pandemickú OČR pre deti do 15 rokov. Teraz je horná hranica pre vek dieťaťa jedenásť rokov. 

Dáta bez pátosu zároveň vyzývajú Igora Matoviča, aby sa nechytal vakcinačného programu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy