Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Nový variant koronavírusu sa potvrdil už aj v Bratislave
Zdielať na

Nový variant koronavírusu sa potvrdil už aj v Bratislave

BRATISLAVA / Nový variant koronavírusu potvrdili už aj v Bratislave. Na sociálnej sieti o tom informoval minister zdravotníctva Marek Krajčí.

Infekčnejší britský variant vírusu je podľa predpokladov ministra už vo všetkých kútoch Slovenska, a teda izolácie jednotlivých regiónov asi nebudú pripadať do úvahy. O situácii informoval aj premiéra Igora Matoviča, ten sa rozhodol zvolať mimoriadne zasadnutie vlády.

Krajčí konštatoval, že na zabránenie rýchlejšieho šírenia z viac postihnutých regiónov do menej postihnutých bude nutné naďalej tlmiť mobilitu. "Určite budeme musieť mať dlhodobo prijaté prísne opatrenia, ktoré budú brániť socializácii ľudí, aby sme spomalili šíreniu vírusu lokálne. Na takto agresívne sa šíriaci vírus však tieto štandardné opatrenia dostatočne nezaberajú a preto bude potrebné časté testovanie obyvateľstva," podotkol Krajčí. Považuje to aj za jeden z dôvodov, prečo sú výsledky vianočného lockdownu také "vlažné". Podľa ministra, Slovensko čakajú maximálne reprofilizácie lôžkového fondu na infekčný profil a ďalšie celé červené nemocnice.

Infekčnejší britský variant vírusu už potvrdili v odobratých vzorkách z okresu Michalovce, Nitry a Bratislavy.

https://www.facebook.com/krajci.marek/posts/1378784579134383

Súvisiace články

Najčítanejšie správy