Jasno
13°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
V Banskej Bystrici vyčíňal nebezpečný muž: Okoloidúcim sa vyhrážal zabitím
Zdielať na

V Banskej Bystrici vyčíňal nebezpečný muž: Okoloidúcim sa vyhrážal zabitím

BANSKÁ BYSTRICA / Nebezpečný muž vyčíňal v uliciach Banskej Bystrice. Z banky ukradol tašku, na ulici sa vyhrážal ľuďom zabitím. Ruku ukrýval pod vetrovkou, ľudia sa báli, že v nej môže mať zbraň. V meste po ňom pátrali policajti.

Pozornosť ľudí v meste vzbudilo mužovo zvláštne správanie. Muž, ktorý hovoril po česky, vystrašil viacerých. S rukou pod bundou imitoval zbraň a vyhrážal sa napríklad aj mužovi, ktorý kráčal s dcérou k autu na parkovisku. "Ruku mal takto a čo som ja vedel čo to je? Išiel som k autu s dcérou a že, či ja viem, kto on je a že si prídu po mňa kukláči," prezradil jeden zo svedkov. Obavy mal muž o svoju malú dcéru, pretože sa o ňu podozrivý zaujímal a nikto nevedel, čoho všetkého je schopný. "Ja som nevedel, kto to, či to je nejaký psychopat," zhodnotil svedok.

Pohyb muža, ktorý sa správal agresívne, hlásili mestským policajtom zamestnanci viacerých obchodov v centre. V optike sa dokonca zamestnankyni vyhrážal, že ju zabije. Z banky zase ukradol tašku. "Bolo prijaté oznámenie o neštandardnom správaní sa muža, ktorý rozprával v českom jazyku a vyhrážal sa ľuďom," uviedol Ivan Holík, náčelník MsP. Banská Bystrica.

Našťastie, boli v tom čase v teréne banskobystrickí mestskí policajti, ktorým sa podozrivého muža podarilo vypátrať. Podľa zistenia mestskej polície ide o 25-ročného muža z Českej republiky. Je podozrivý zo spáchania viacnásobnej majetkovej a násilnej trestnej činnosti. Krátko po zadržaní skončil na policajnom oddelení. "Osoba bola dôvodne podozrivá zo spáchania viacnásobnej majetkovej a násilnej trestnej činnosti, a teda bola odovzdaná príslušníkom štátnej polície k ďalšiemu šetreniu," doplnil Holík. Polícia po výsluchu muža obvinila a začala v tomto prípade trestné stíhanie pre krádež a lúpež.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy