Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Na Donovaloch pribúda počet návštevníkov, no oproti minulému roku ide o 40% pokles
Zdielať na

Na Donovaloch pribúda počet návštevníkov, no oproti minulému roku ide o 40% pokles

DONOVALY / Kým v Banskej Bystrici celé vianočné sviatky pršalo, pár kilometrov vyššie na Donovaloch pribudla snehová pokrývka. A pribudlo aj ľudí. Lyžiarov, ktorí si so sebou priniesli negatívne antigénové testy, no najmä sánkárov. Boli ich plné svahy.

Na Donovaloch bola v stredu hmla a snežilo.  Ľudia aj napriek tomu vybehli na lyže aj sánky. "Trošku vyvetrať v hlavu v tejto situácií... Boli sme doma, my sme tú karanténu dodržiavali mám deti, starší stredoškolák takmer už rok nechodí do školy," okomentovali miestni dovolenkujúci.


Napadlo asi 40 centimetrov snehu. Lyžiari tento rok zaradili do povinnej výbavy aj potvrdenia o antigénových testoch. "Aj nás sa pýtal pán na Covid pas. Vidíte, ľudia sa netlačia, je to vždy len o ľuďoch...," poznamenala návštevníčka Donovál.

"Myslím, že ľudia si dávajú pozor, keď sú v rade, tak si dajú rúška a keď zabudnú, tak ich upozornia," povedal miestny lyžiar.

"Naša povinnosť je kontrolovať opatrenia a vyžadujeme antigénové testy od každého, kto príde. Kontrolujeme, to pravidelne a ľudia to v prevažnej miere majú a kto nie, nemôže používať naše zariadenia," povedal riaditeľ park snow Donovaly Branislav Veľký.



Lyžiarov je na Donovaloch výrazne menej ako po iné roky, neprišli návštevníci z Maďarska či Poľska. "Návštevnosť je podstatne slabšia. Je na úrovni zhruba 40-50% z minulého roka," dodal Veľký.


Viac ako lyžiarov na svahu bolo na Donovaloch rodín, ktoré prišli na sánkovačku. "My sa radšej separujeme, posánkujeme a ideme domov,"  skonštatoval návštevník.


Na Donovaloch zriadili aj testovacie miesto, zadarmo to však nie je. Za antigénový test zaplatíte 25 eur. "Je to síce za poplatok, kto sa chce dať bezplatne otestovať odporúčam mu navštíviť odberné miesto v Banskej Bystrici alebo v Ružomberku," uzavrel riaditeľ zjazdovky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy