Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Z bratislavského Hviezdoslavovho námestia ukradli drevenného Ježiška
Zdielať na

Z bratislavského Hviezdoslavovho námestia ukradli drevenného Ježiška

BRATISLAVA / V Bratislave ukradol zlodej symbol vianočných sviatkov. Z Hviezdoslavovho námestia priamo z kolísky betlehema niekto ukradol dreveného Ježiška. Polícia po zlodejovi pátra. Okrem ukradnutej sochy je zničený aj jeden z troch Kráľov.

Bratislavské Hviezdoslavovo námestie je jedno z najsledovanejších a najstráženejším námestím na Slovensku. Priamo pred vianočným stromčekom pred národným divadlom, kde je umiestnený aj drevený betlehem v životnej veľkosti je v okolí nainštalovaných niekoľko kamier.

Ani to zlodeja od jeho nezmyselného vyčíňania neodradilo. Polícia po zlodejovi pátra."Vyšetrovateľ policajného zboru začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu krádeže. Doposiaľ neznámy páchateľ zároveň aj poškodil sochu jedného z troch kráľov v životnej veľkosti, ktorá sa rovnako nachádzala v betleheme," uviedol policajný hovorca Michal Szeiff.

Ľudia nad krádežou Ježiška a poškodeného jedného z troch kráľov len neveriacky krútia hlavami. Starému mestu vznikla škoda približne 500 eur. "To je nehoráznosť. Na to nemám slov, že ľudia v takejto dobe. Že ľudia v takejto vianočnej atmosfére dokážu takéto niečo urobiť," povedala miestna.


"Je to smutné a nepochopiteľné. Ježiško ako aj celý betlehem je symbolom Vianoc, a sviatkov pokoja.
Nie je to prvýkrát Ježiška z nášho vianočného betlehema nám ukradli už v roku 2014 v roku 2015 bol obstaraný nový, pretože sa ho nepodarilo nájsť. Čo sa týka tohto tak veríme, že sa ešte ten zlodej umúdri a Ježiška vráti ak ho nevráti tak v roku 2021 nás čaká opäť výroba nového Ježiška do betlehemu."
skonštatoval hovorca mesta Matej Števove.

Keďže zlodej ukradol sochu dreveného Ježiška počas núdzového stavu hrozí mu výnimočný trest. A to až 15 rokov za mrežami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy