Skoro jasno
10°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Pohodový večer prekazil rodine požiar ich vlastného domu. Do boja s ohňom sa zapojili aj príbuzní
Zdielať na

Pohodový večer prekazil rodine požiar ich vlastného domu. Do boja s ohňom sa zapojili aj príbuzní

MARKUŠOVCE / Pohodový podvečer sa skončil pre rodinu v Markušovciach požiarom. Do boja s ohňom sa najprv pustili obyvatelia horiaceho domu s príbuznými, ktorí boli na návšteve. Plameň v kotolni a na streche zlikvidovali až hasiči.

Do Markušoviec mierili dve posádky profesionálnych hasičov, aj dobrovoľníci. Celkovo na mieste zasahovalo 10 hasičov. Po ich príjazde už bol rodinný dom evakuovaný. Požiar si všimlo jedno z detí majiteľov domu. Dcéra vbehla do izby s tým, že horí. Majitelia si najprv mysleli, že horí udiareň. "V kotoľni horelo, všetko. A potom sme raz dva zavolali hasičov. Až potom sa chytila aj strecha," povedala majiteľka domu Valéria Virágová.

"Požiar sa rozšíril z kotolne, cez povalu až na strešnú konštrukciu. V kotolni boli rôzne horľavé materiály vrátane vykurovacieho paliva, čierneho uhlia," uviedol veliteľ hasičského zásahu Peter Laznia.


Dá sa v tomto prípade hovoriť o poriadnom šťastí. Aj rodina Virágovcov bola rada, že požiar si skoro všimli. Nevedia si predstaviť, čo by bolo ak by začalo horieť uprostred noci. Hasičom sa strechu podarilo zachrániť
"Krytina je plechová, poškodené boli len niektoré laty. trámy sú v poriadku. Neprešlo to až do takého štádia, kde by musela byť nutnosť rozoberať túto konštrukciu. požiar bol včas spozorovaný a bol lokalizovaný na malom priestore," dodal Laznia.

"Ďakujeme im, že prišli tak rýchlo. Že to raz dva zahasili. Že ešte viac škody mi to nenarobilo," poďakovala pani Virágová. 

Kotolňu majú umiestnenú medzi dvoma bytovými jednotkami. Do izieb sa plamene nedostali. Čo požiar spôsobilo domáci nevedia. Hoci vyhorel dom brata starostu obce, rodina pomoc od dediny nepotrebuje. Zničené priestory podľa majiteľky domu opravia šikovní chlapi z rodiny.

Najčítanejšie správy