Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Sociálnou sieťou sa šíria kruté príspevky istého Gabriela, ktorý má zabíjať svoje psy
Zdielať na

Sociálnou sieťou sa šíria kruté príspevky istého Gabriela, ktorý má zabíjať svoje psy

BRATISLAVA / Sociálnou sieťou sa šíria kruté príspevky istého Gabriela, ktorý má zabíjať svoje psy a informuje o tom verejnosť. Začalo sa to 4-ročným Dorianom, ktorého najprv ponúkal na predaj, ale následne ho mal nechať zastreliť poľovníkovi. Ako ďalšiu obeť mal zvoliť nového štvornohého domáceho miláčika. Podľa zistení TV JOJ však môže ísť o sociálny experiment istého muža, ktorý sleduje reakcie a zabáva sa na nich.

"Privítajte Arona v našej rodine. Mrzí ma, že bude musieť trpieť za tých anonymných hrdinov, ktorí ma bezdôvodne napadli. Za to, že mi pripomína Dorianka to urobím aspoň rýchlo," napísal na sociálnej sieti užívateľ Gabriel. Takýmto statusom na sociálnej sieti vyvolal zatiaľ neznámy muž pobúrenie medzi mnohými jeho užívateľmi, a tak ďalší príspevok na seba nenechal dlho čakať .


"Aronko už nie je medzi nami. Nechcel som mu ublížiť, ale po tých všetkých správach plných nenávisti som opäť vybuchol a Aronko si to odniesol. Toto berte ako finálne varovanie, že ma máte nechať na pokoji. Ak ma niekto bude otravovať, zoženiem tretieho psíka, už mu rýchlu smrť nedoprajem, a bude aj sľúbené video," napísal údajný Gabriel vo svojom príspevku.


Na zatiaľ neznámeho páchateľa bolo podané trestné oznámenie, polícia nevylúčila, že mohlo ísť aj o vymyslený príbeh. Podľa zistení TV JOJ môže byť jeho meno fiktívne, podobne môže byť falošná aj informácia, že psíka kúpil dcérke pod stromček, keďže dotyčná osoba je podľa istých zdrojov bezdetná. V oblasti Podunajské Biskupice, kde podľa jeho tvrdení doteraz žil, sa totiž žiadna takáto osoba nemala nachádzať. Zaujímavosťou je, že fotka psa bola stiahnutá z internetu a útulky podľa našich informácií neevidovali dané plemeno s menami Dorian či Aron. "Policajti druhého bratislavského okresu hodnovernosť uvedených tvrdení v súčasnej dobe intenzívne preverujú a rovnako sa zaoberajú preverovaním aj dôveryhodnosti tohto oznámenia," uviedol policajná hovorca Michal Szeiff.



Podľa psychológa ide o sociopata a jedinca s poruchou osobnosti, ktorý má emocionálnu radosť a zábavu z toho, že straší ľudí a znepríjemňuje im život. "Zvieratá, domáci miláčikovia - to je veľmi citlivá záležitosť a na tomto on stavia," informoval psychológ Karol Kleinmann.


Vymyslený príbeh či realita - väzenie hrozí v oboch prípadoch. "Pri tomto skutku prichádza do úvahy až 7 skutkových podstát - od týrania zvieraťa, utýrania, utýrania v štádiu pokusu,ohrozovanie mravnej výchovy a proste široké spektrum trestných činov od dokonaného skutku na zvierati až po vystupovanie na internete," povedala zvieracia ombudsmanka Zuzana Stanová.

"Zahrám to na nepríčetnosť a dostanem pokutu, pri najhoršom podmienku," napísal v statuse Gabriel.


Podľa zvieracej ombudsmanky si treba uvedomiť, že skutok, ktorý napíšeme na internete má rovnakú váhu ako skutok, ktorý spáchame na ulici. "Chceme apelovať na užívateľov sociálnych sietí, aby boli veľmi opatrní v tom, čo píšu, pretože za to môže vznikať trestnoprávna zodpovednosť. Podľa rôznych skutkových podstát rádovo až do 2-3 rokov odňatia slobody, samozrejme v závažnejších prípadoch to môže byť aj viac," uviedla ombudsmanka Zuzana Stanová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy