Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Darované Vianoce: Mamičke dvoch detí, ktorá si doma prežila peklom, pomohol darca z Košíc
Zdielať na

Darované Vianoce: Mamičke dvoch detí, ktorá si doma prežila peklom, pomohol darca z Košíc

PRAKOVCE / Vďaka dobrosrdečnému darcovi z Košíc , nezabudnú na tohtoročné Vianoce rozkošné dvojičky Paťka a Pavlínka z Prakoviec. Ich životom ťažko skúšaná mamička nemá príbuzných, na ktorých by sa mohla obrátiť. Pri rozprávaní jej príbehu doslova mrazí, najmä vtedy ako za nich takmer položila život. Svoje dcérky vedie k skromnosti a aj tak bývajú. Veľa vecí sa však po reportáži TV JOJ zmenilo.

"Si pamätám na jeden deň, som vyskočila z postele a som sa strašne zľakla kde sú moje deti," povedala mamička dvoch dievčat. Našťastie to bola len nočná mora, no potom čo si pani Martina prežila s bývalým partnerom ich mala pravidelne. "Pomaly všetky zuby mi vybil. Mňa začal biť, ale strašne,"  opisuje odvážna mamička so slzami v očiach. 

Mamička rozkošných dvojičiek nemala z čoho nakúpiť jedlo a preto sa jej hladný, opitý muž snažil pomstit na vlastných dcérach. "Jednoducho chcel ich utopiť. Mali mesiac," dodáva. Ked bránila dvojičky vlastným telom, jej dokonca kuchynským nožom bodol do brucha. Lekári mamičku naštastie zachránili, a to bol koniec ich spoločného príbehu. Odvtedy si síce veľmi skromne ale štastne nažívajú v trojici v Prakovciach. "Keď fakt, že sa veľmi snažím, tak každý mesiac si môžem odložiť tých 20 eur," skonštatovala Martina Šimová.

V akcií dobrovoľníci

A viete, čo bolo v tom odkaze, ktorý sme dostali od dievčat? Mamke vysnívali novú obývačku, pretože tá stará sa rozpadáva. " To je ešte po mojich rodičov nábytok," povedala mamička Martina. A tak sme do akcie povolali ďalšiu partiu silných dobrovolníkov. Vďaka dobrosrdečnému darcovi z Košíc sme kúpili úplne novú obývaciu izbu. Martina ale o tom netušila. Chlapci zhodnotili, že by sa hodil aj nový náter na steny a my sme nenamietali. Keď sme chceli, aby to vyzeralo dokonale, museli sme sa hlavy rodiny spýtať na to, čo so starým nábytkom. "Áno, budem len rada, pretože je fakt nebezpečný" skonštatovala pani Martina. Stará obývačka tak prešla novou rekonštrukciou vrátane nábytku.

Poďakovanie anonymovi


Dojatá pani Martina nás požiadala o anonýmnú nahrávku pre anonymného darcu, ktorý ma toto všetko na svedomí. " Zo srdca Vám veľmi pekne ďakujem, bez Vás by sme sa tu ďalej trápili," odkázala pani Martina. "Chceme darovať vločku a zvonček ujovi, ktorý toto všetko zariadil," povedali dievčatká Pavlínka a Paťka. A veľké poďakovanie za tieto pekné Vianoce patrí aj obetavým chlapom.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy