Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Na NAKA vypovedá svedok v prípade Búrka, Erik Mikurčík
Zdielať na

Na NAKA vypovedá svedok v prípade Búrka, Erik Mikurčík

BRATISLAVA / Na Národnej kriminálnej agentúre vypovedá v prípade Búrka - korumpovania sudcov, svedok Erik Mikurčík. Ide o medializovaný spor o bratislavský hotel Carlton.

V prípade vystupuje ako svedok dlhodobo korumpovaný sudca Vladimír Sklenka, ktorý sa priznáva, že ho roky ovládal Marian Kočner. Mikurčík mal v hoteli podiely aj s manželkou. Tá bola na výsluchu v pondelok. Na kúpu hotela si požičal od dvoch následne spoluvlastníkov známeho bratislavského hotela cez spoločnú firmu. Trojica sa neskôr dostala do sporov, Mikurčík ovládol hotel sám a mal údajne snahu vyrovnať záväzky spoločníkom po tom, ako nájde solventného zahraničného spoločníka. 

Nastali kolotoče súdnych sporov a ťahaníc. Do sporu sa dostal sudca Sklenka a jeho kamarát Marian Kočner. Sklenka mal byť nosičom informácií, ako idú súdne spory v kauze Carlton a ako rozhodnú sudcovia. Aktuálne polícia preveruje kto a akým spôsobom mal vplývať na zákonných sudcov tak, aby konali v prospech jednej zo strán sporu. 

Sklenkove tvrdenia pôsobia zmätočne a samotný Mikurčík tvrdí, že on bol obeťou problémov v danej kauze. Vypovedá polícii, že sám inicioval svoju snahu poskytnúť OČTK niekoľkokrát svoju výpoveď a objasnenie konania ale márne. Pred utorkovým výsluchom pre TV JOJ uviedol, že vypovedať k veci sporu o hotel chcel cez kontaktovanie vtedajšieho špeciálneho primátora Kováčika, ale ten vraj všetky jeho snahy zhadzoval zo stola. Pre prípad Carlton je dnes vo výkone väzby sudca a bývalý predseda okresného súdu Bratislava III., ktorý sa údajne mal snažiť pôsobiť na rozhodovanie v súdnom spore. Mikurčík sa rozsiahlo spomína v mobilnej komunikácii Threema medzi Marianom Kočnerom a Vladimírom Sklenkom. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy