Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Darované Vianoce: Matka žila s dcérou (2) bez elektriny, vody a záchoda. Bála sa, že príde o dieťa
Zdielať na

Darované Vianoce: Matka žila s dcérou (2) bez elektriny, vody a záchoda. Bála sa, že príde o dieťa

SOBRANCE / Pri pohľade na podmienky, v akých vyrastá dvojročná Barbora, vám stisne srdce. So svojou matkou býva v skromnom dome pri Sobranciach bez vody, elektriny a záchoda. Na sociálnych sieťach sa rozbehla výzva na pomoc. No a ani my s košickým anonymným darcom a ďalšími sme nezaváhali ani sekundu. Aby bola pomoc úspešná, bolo treba sa načas v Nižnej Rybnici usadiť.

"Ani v noci som nespala, premýšľala som, čo ďalej. Boli ma to strašne, že nemá svoju vaničku, kde má teplú vodu, svetielko," povedala Barborina matka Anna. Ťažká finančná situácia ich dohnala k tomu, aby sa presťahovali do staršieho domu, ktorý Anna zdedila po svojej matke. Žiaľ, v dezolátnom stave bez vody, toalety a ostatných pre nás samozrejmých vecí. Práve preto hrozilo, že si pre malé dieťa môžu kedykoľvek prísť sociálne pracovníčky. "Neviem si bez nej predstaviť život," vyjadrila sa so smútkom v očiach Anna.

Prípadu sa preto ujal košický anonymný darca a partia šikovných chlapov. Do práce sa pustili elektrikári, vodári, či stavbári. Ťažký život Anny a jej dcéry sa doslova prevalil sociálnymi sieťami. K nášmu darcovi sa tak pripojili ďalší ľudia s dobrým srdcom. Mnohí pomáhajú materiálne už roky. "Darované Vianoce sú pre nás už tradíciou. Máme materiál, ktorý bude potrebný na výstavbu kúpeľne. Je tu všetko, čím môžeme potešiť, " skonštatovala Karin Valach, spoludarkyňa stavebného materiálu.

"Malej kúpim chlieb, základnú hygienu a neviem, čo bude ďalej," povedala Anna. "Okrem toho samozrejme tá elektrika, sme vďační mnohým ľuďom nielen zo Slovenska, ale aj z USA, Švajčiarska, Holandska, Rakúska," ozrejmila Jana Lehotská, iniciátorka internetovej pomoci. Pani Jana pre túto rodinu rozbehla potravinovú a finančnú zbierku, vďaka ktorej im mohla zaplatiť prípojku vody a elektriny. My sme pomohli aspoň s vybavovačkami. S akým výsledkom sa skončila pomoc Darovaných Vianoc chudobnej matke, uvidíte už v pondelkových Novinách 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy