Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Do Eleny a jej dcéry mal autom naraziť policajt. Podľa TV JOJ mal šoférovať opitý
Zdielať na

Do Eleny a jej dcéry mal autom naraziť policajt. Podľa TV JOJ mal šoférovať opitý

GAJARY / Do pani Eleny a jej dcéry mal na Záhorí autom naraziť policajt. Podľa zistení televízie JOJ mal šoférovať pod vplyvom alkoholu. Prípad však od júla stojí na mŕtvom bode.

Spočiatku pokojná jazda sa v okamihu zmenila pre rodinu z obce Gajary na otras mozgu, poškodenú chrbticu, pomliaždené kolená a zlomený stavec. Pani Elena sa s dcérou po autonehode liečili 3 mesiace, ani dnes však ešte nie sú úplne zdravé. Miestny policajt, ktorý mal naraziť do protiidúceho auta, ženám podľa ich slov nepodal pomocnú ruku. "Aj keď som bola v šoku, tak som videla, že on sa ide tam schovať do toho domu, a vyšiel teda prezlečený, že teda on ne, si tvrdil svoje, len potom sa teda priznal, že áno, a že teda sa to nemá riešiť," povedala poškodená pani Elena.


Vyšetrovateľ začal vtedy trestné stíhanie pre podozrenie z trestného činu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky. Policajt bol v čase nehody mimo služby. Podľa zistení TV JOJ aj on utrpel zranenia a rovnošatu už viac po incidente neobliekol. "Akurát minulý mjesíc, co vyšetrovali ešte dcéru, ona povedala to isté, tak jak sa to stalo, tak jak já, no a odvtedy nic, nevíme, ani či bylo už vznesené obvinení proci nemu," vyjadrila sa pani Elena. "Vyšetrovanie vo veci trestného činu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky pokračuje. Vyšetrovateľ úradu inšpekčnej služby vykonáva všetky potrebné procesné úkony, nevyhnutné pre rozhodnutie o ďalšom postupe vo veci. Obvinená nebola doteraz žiadna osoba," ozrejmil hovorca ministerstva vnútra SR Petra Friese.

Podľa poisťovne teda zatiaľ nevznikol právny základ na vyplatenie poistného plnenia. "Nakoľko je na základe vyjadrenia polície táto dopravná nehoda v štádiu šetrenia a do dnešného dňa nám nebola doručená konečná správa z ODI v Malackách s určením vinníka dopravnej nehody, poistnú udalosť nie je možné ukončiť. Bez toho nie je možné určiť mieru zavinenia," uvádza sa v stanovisku poisťovne.


"Nám dali, že výška škody na tom aute je 7350, s tým, že ten vrak by sa potom mohol predať za 6110 eur. Dokopy 13 000, s čím sme nesúhlasili, lebo sme to auto kúpili za 18 plus dovoz. To sa určite za tých 7350 eur nedá opraviť, to nevím, kde toto jakože vyhrabali takú sumu, však tam len tá palubovka vyjde 4000 eur," skonštatovala pani Elena. Celková oprava auta by sa podľa automechanika vyšplhala minimálne na 15 000 eur. Rodinu však najviac zaráža ešte jedna vec. "Jako že by sa ospravedlnil a že by nás kontaktoval, že by sa opýtal na dcéru, jak sa má, vúbec nic, úplne jakože nezájem," dodala pani Elena.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy