Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Jeden plavčík, päť bazénov a iba šesť klientov v nich. Aj takto vyzerajú opatrenia
Zdielať na

Jeden plavčík, päť bazénov a iba šesť klientov v nich. Aj takto vyzerajú opatrenia

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Jeden plavčík, päť bazénov a iba šesť klientov v nich. Vravíte si nemožné? V týchto časoch sa už netreba čudovať ničomu. V akvaparku pri Liptovskom Mikuláši si povedali: keď neprší, nech aspoň kvapká a svojim návštevníkom sa rozhodli dopriať komfort, ktorý sa už možno nikdy nebude opakovať.


Kým ešte vlani sa to o tomto čase hemžilo stovkami návštevníkov, dnes tu vládne hrobové ticho. Pandémia koronavírusu totiž napáchala značnú paseku aj na cestovnom ruchu na Liptove. Rôzne obmedzenia prinútili prevádzkovateľov atrakcií variť z vody a to doslova."Sme na prahu top sezóny a napriek tomu zažívame na Liptove niečo, čo sme si pred rokom nedokázali ani len predstaviť," povedala PR manažérka OOCR Region Liptov Katarína Šarafínová.


"V nevšednej situácii nevšedné kroky. Skôr chceme našim stálym zákazníkom povedať, že sme tu, sme prevádzky schopní a ponúknuť im kúpanie na dve hodiny," uviedlia brand manažérka akvaparku Ivana Gežíková.



V celom akvaparku sa tak v jednej chvíli môže stretnúť len šesť ľudí, čo je v porovnaní s tradičnými stovkami až tisíckami takmer nepredstaviteľné."Záujemcovia sa musia vopred registrovať, dohodnúť si termín, je to rezervované pre skupinku maximálne šesť osôb," dodáva Gežíková.

Kým pre majiteľov je prevádzkovanie akvaparku v tomto režime čisto stratová záležitosť, pre klientov zase neopakovateľný zážitok. "Je to neskutočné, ale aj málo je niekedy veľa," posťažoval si pravidelný návštevník akvaparku.

Či si záujemcovia budú môcť tento komfort užiť aj cez Vianoce však nateraz nevedno. "Tento náš unikát je v platnosti do odvolania, uvidíme ako sa bude vyvíjať situácia," myslí si Gežíková."Aj toto je dôkaz, že cestovný ruch na Liptove nezomrel, že stále žije, že sa snaží a možno toto je práve taká ukážka, ako investuje do svojej budúcnosti," uzavrela Šarafínová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy