Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Na trati Komárno - Bratislava sa po rokoch menil prepravca. Cestujúcich neobišli problémy
Zdielať na

Na trati Komárno - Bratislava sa po rokoch menil prepravca. Cestujúcich neobišli problémy

KOMÁRNO/BRATISLAVA / Na železničnej trati Komárno - Bratislava sa v nedeľu po 9-tich rokoch menil prepravca. Súkromný RegioJet nahradili vozne Slovenskej železničnej spoločnosti a rakúskeho prepravcu. Premiéra ale nevyšla úplne podľa predstáv - vlak do Komárna mal takmer hodinové meškanie.

"Táto zmluva bola podpísaná asi 2 mesiace dozadu a na základe toho, čo dané spoločnosti ponúkli, si pán minister vybral dopravcu," povedal štátny tajomník ministerstva dopravy SR Jaroslav Kmeť. Po neúspešnom výberovom konaní na 10-ročné obdobie spolu s rakúskym prepravcom budú voziť ľudí medzi Bratislavou a Komárnom najbližšie dva roky. "Treba poďakovať aj RegioJetu, že naučil cestujúcich používať túto dopravu. Teším sa zo spolupráce, dúfam, že čo bolo ponúknuté, zostane aj zachované," skonštatoval Kmeť.

Na trati má byť 60 až 70 percent klimatizovaných vozňov. Budú naň platiť aj medzinárodné lístky. Wifi nebude všade a toalety budú vákuové i jednoduchšie s výpustom priamo na koľajisko. Hlas herečky Vice Kerekes, ktorá načítala maďarskú verziu hlásení o staniciach, v nedeľu nezaznel z technických príčin.

"V prípade, keď zmeškáme z našej viny o hodinu a viac, tak sme ochotní zaplatiť 50% z ceny cestovného lístka," uviedol podpredseda predstavenstva Karol Martinček. Celé cestovné vrátia pri dvojhodinovom meškaní. V nedeľu si naň takmer mohli nárokovať cestujúci do Komárna. Vlak zastavil na zastávke tesne pred Komárnom a stál tam viac ako 20 minút. Do konečnej zastávky došiel s 50 minútovým meškaním, spôsobiť ho mala problémová komunikácia riadiaceho vozňa s rušňom. "Počas cesty bolo potrebné riadiaci počítač dvakrát znovu reštartovať, čo spôsobilo zdržanie, za ktoré sa veľmi ospravedlňujeme," uviedol  hovorca ŽSSK Tomáš Kováč.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy