Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
NAKA úradovala u starostov z Bratislavského kraja. Obvineniu z machinácií čelí celkovo 7 osôb
Zdielať na

NAKA úradovala u starostov z Bratislavského kraja. Obvineniu z machinácií čelí celkovo 7 osôb

BRATISLAVA / NAKA zadržala viacerých starostov Bratislavského kraja. Stalo sa tak v súvislosti s vyšetrovaním trestných činov machinácie pri verejnej dražbe i verejnom obstarávaní a poškodzovania finančných záujmov Európskej únie. Obvineniu čelí celkovo 7 osôb.

Išlo o akciu s krycím názvom Konzultant. Policajti Národnej kriminálnej agentúry včera vykonali aj prehliadky na niekoľkých obecných úradoch.  "Vyšetrovateľ obvinil sedem osôb, vrátane viacerých starostov z obcí Bratislavského samosprávneho kraja," uviedla policajná hovorkyňa Denisa Bárdyová. 


Podľa informácií Televízie JOJ príslušníci NAKA so sebou odviedli starostov obcí Miloslavov, Čataj a Most pri Bratislave. Trojicu sme sa teda pokúsili kontaktovať. Prebiehajúci výsluch nepotvrdil len starosta obce Most pri Bratislave, ktorý sa nám vyjadriť odmietol.

Milan Baďanský, starosta obce Miloslavov, vo svojom oficiálnom stanovisku vysvetlil, že bol vypovedať vo veci vybudovania altánku s grilom. "Na NAKA som vysvetlil, že obec obstarala altánok s grilom z vlastných prostriedkov a až následne požiadala o preplatenie Miestnu akčnú skupinu (MAS), čiže zo strany ani mňa a ani obce nedošlo k žiadnemu protiprávnemu konaniu a ani zneužitiu eurofondov. Polícia moje vysvetlenie prijala, nie som zadržaný," uviedol v stanovisku starosta obce Miloslavov Milan Baďanský.


Podľa polície mal vyšetrovateľ podať podnet prokurátorovi na podanie návrhu na väzobné stíhanie štyroch zadržaných obvinených. "Bližšie informácie v súčasnom štádiu konania nie je možné poskytnúť," povedala Bárdyová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy